1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Аукционните къщи са продали вина за над 350 млн. долара тази година

Аукционните къщи са продали вина за над 350 млн. долара тази година

Най-големи продажби са били регистрирани в Хонконг или от азиатски купувачи

Аукционните къщи са продали вина на стойност повече от 350 милиона долара в цял свят през 2010 г., което е близо до нивата преди настъпването на рецесията през 2007 г., предаде Ройтерс.

Най-големи продажби са били регистрирани в Хонконг или от азиатски купувачи. Продажбите в Азия са били "доста стабилни" , заяви Джон Капон, президент и търговски директор на аукционна къща Acker Merrall & Condit, която докладва за общи продажби от 98,5 милиона долара за 2010 г. "Хонконг успя да превземе Ню Йорк като най-големия аукционен център за продажба на вина", заяви Капон.

От "Сотбис" съобщиха, че са продали вина за повече от 88 милиона долара, а продажбите на "Кристис" са били за 71 милиона долара. Ръководителят за продажбите на вино на "Кристис" в Северна Америка Чарлз Кристис ще отстъпи този пост, за да поеме операциите на аукционната къща в Хонконг от януари следващата година.

Продажбите на вина на "Кристис" са били на нивата от 2007 г., преди началото на глобалната рецесия. Продажбите на "Сотбис", обаче, са били два пъти по-големи от тези през 2009 г.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.