1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Бирата - неизменна част от здравословния начин на живот

Бирата - неизменна част от здравословния начин на живот

Кампания за българската бира

Съюзът на пивоварите в България стартира информационна кампания за българската бира. Инициативата се провежда за първи път у нас, като целта й е да запознае потребителите с високото качество и естествените съставки на произвежданото в страната пиво, с богатството на традициите и ритуалите за консумация на кехлибарената напитка като част от съвременния стил на живот.

 „Когато се консумира разумно, бирата не просто е източник на удоволствие. Тя съдържа редица естествени съставки, които са неизменна част от здравословния начин на живот. Като представител на социално отговорна индустрия обаче, ще подчертая, че най-важна остава умерената консумация”, коментира Владимир Иванов, Председател на Съюза на пивоварите у нас. „Освен да информираме потребителя за качеството на българското пиво, задачата, която си поставяме с тази кампания, е и да го образоваме по отношение на богатата и многовековна история на тази напитка у нас, като по този начин създадем истинска култура на консумация”, допълва още той.

Акцент през летния сезон ще е специалното събитие под надслов „Нощта на бирата”. То ще се проведе навръх Илинден, когато родните биропроизводители почитат покровителя на пивоварите – пророк Илия и отбелязват своя професионален празник.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.