1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Германия и Индия разширяват търговията на храни

Германия и Индия разширяват търговията на храни

Потенциал за растеж експертите виждат най-вече при висококачествените немски специалитети

Германия става един от основните доставчици на храни на индийския пазар. Споразумението бе подписано от заместник-министъра на земеделието на Федералната Република Петер Блесер при посещението му в Ню Делхи.

С договора Германската експортна асоциация за храни и земеделски продукти става част от Съюза на вносителите на храни в Индия. Така търговията между двете страни получава важни импулси за своето развитие.

Индийският съюз представлява интересите на вносителите пред местните търговци, представители на чужди фирми и държавни учреждения. На членовете си той предоставя подробни данни за пазара, разяснява правните разпоредби и оказва помощ за навлизане в търговските вериги. За последните пет години броят на страните, които доставят стоките си в Индия със съдействието на Съюза, е нараснал от 20 на 52.

Германия изнася ежегодно стоки за около 25 милиона евро, а вносът на храни и селскостопански продукти е на стойност 590 милиона. Потенциал за растеж експертите виждат най-вече при висококачествените немски специалитети, които намират все повече клиенти на индийския пазар.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.