1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Онлайн платформа ще предлага български и румънски занаятчийски продукти

Онлайн платформа ще предлага български и румънски занаятчийски продукти

Производители и творци от двете държани представят на двудневен базар във Велико Търново своите традиции, изкуство и храни

Занаятчии от България и Румъния представят свои изделия на базар в парк “Марно поле” във Велико Търново. Пред жителите и гостите на старата столица производители и творци от двете държани показват своите традиции, обичаи, старинни техники и производства, култура и фолклор.

Ръчно изработените стоки са подредени в общо 38 атрактивни павилиона. На щандовете са представени хранителни стоки, сувенири от естествени материали-дърво, кожа, вълна, както и накити. На специална сцена пък местни и гостуващи формации пресъздадат обреди, свързани с традиционните занаяти. Инициативата е част от проекта “FairDeal – мрежа – платформа за бърза доставка на уникални занаятчийски продукти в района на трансграничното сътрудничество“, с водеща организация Община Велико Търново и партньори – Асоциация „Диманш“ (Румъния) (DA), Двустранна Българо-Румънска Търговска Камара (България) (BCCBR) и Национален театър “Марин Сореску” – Крайова (Румъния). Проектът е на стойност 800 000 лева. 

Съпътстващи събития на базара бяха специално организиран семинар, презентация и открита дискусия за първата по рода си платформа за електронна търговия чрез виртуални магазини за занаятчийски продукти FairDeal. Предвижда се тя да заработи до 4 години. Създаването на иновативната маркетинг система е финансирана по Програма Interreg V-A Румъния – България 2014-2020, по приоритетна ос 4 – „Квалифициращ и приобщаващ регион“.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.