1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. Днес се открива Петото издание на Националния фестивал "Семе българско"

Днес се открива Петото издание на Националния фестивал "Семе българско"

За първи път „Семе българско“ ще покаже забравените български занаяти

Петият Национален фестивал „Семе българско“отново събира на едно място над 100 изложители на храни, производители на вино, мед, билки, цветя и ръчно изработени сувенири, дървени изделия, декупажи и др. Събитието стартира днес и ще продължи и в неделя- 13 май в Севлиево. 

Фестивалните дни ще бъдат изпъстрени с различни инициативи и конкурси, като за първи път „Семе българско“ ще покаже забравените български занаяти и магията на фолклора, запечатали в поколенията българското самосъзнание. Станалият вече традиция за града фестивал тази година акцентира на „СЕМЕТО“ като носител на идентичност, нов живот, традиция и продължение, обясняват организаторите. 

Гостите на фестивала могат да видят ДЕМОНСТРАЦИИ на място или сами да приготвят желаните от тях здравословни храни и напитки. Всеки, който иска да се научи да готви, ще получи тази възможност от майстори-кулинари на домашни сладка и сокове, торти, ястия отмакаронени изделия, млeчни продукти и мед. 

В ИНИЦИАТИВАТА "ДА СЪТВОРИМ ЖИТНИ КЛАСОВЕ!" майстори по дърворезба ще предават своите умения на желаещите да творят, а заедно с тях ще изработят дървено пано под формата на житни класове, което ще бъде продадено на търг с благотворителна цел - в подкрепа на двойка от Севлиево с репродуктивни проблеми. Сумата от продажбата ще бъде добавена към средствата, събрани от благотворителния базар.

За гостите на фестивала са предвидени редица приятни изненади. 

 

 

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.