1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. Избраха иновативно културно събитие в Севлиево

Избраха иновативно културно събитие в Севлиево

Предложението, събрало най-широка подкрепа при обсъждането, е за събитие, свързано с празника на тиквата

„Добре дошли в Севлиево - Света на тиквата" се нарича избраното иновативно културно събитие в Севлиево, пише dariknews.bg. С него общината ще има възможност да кандидатства по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за „Подкрепа за създаване и промотиране на иновативни културни събития" по Оперативна програма „Регионално развитие". Събитието бе избрано на форум, на който са присъствали представители на културните институти в града, читалищни дейци, представители на неправителствени организации и граждани, съобщават от общинската администрация.

Зам. кметът Полина Косева, която оглавява работната група  за подготовка на проектното предложение, представи извършените подготвителни  дейности и обобщи постъпилите по електронната поща предложения и тези от разпространените с помощта на Младежки център анкетни карти.

Предложението, събрало най-широка подкрепа при обсъждането, е за събитие, свързано с  празника на тиквата. Като основен мотив присъстващите са изтъкнали, че чрез него биха могли да се реализират и голяма част от останалите предложени идеи.

Проектът дава възможност да се насърчи развитието, обновяването и обогатяването на културния живот чрез организиране и промотиране на културно събитие като главен фактор за изграждане на идентичността на населените места в общината, като се създават и условия за равен достъп до културата на граждани от различни социални и етнически групи, които да спомагат за тяхното включване в културните процеси.

Избраното иновативно културно събитие трябва да надхвърля границите на традиционните художествени прояви, да разчупва стандартното мислене и формата, да открива нова интерпретация на едни традиционни теми, да създава форми на изява, нови партньори и нова публика.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.