1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Баритон супер – обеззаразител с категорично действие!

Баритон супер – обеззаразител с категорично действие!

В „Алвас Грейн” ЕООД постигат с продукта високи добиви и качество

Дружно поникване на пшеницата, бърз старт, равен посев и добре развита коренова система – това е само част от ефекта, постигнат при 13 000 дка пшеница в нивите на „Алвас Грейн” ЕООД след използване на обеззаразителя на Байер Баритон супер. „В района започнаха да се появяват петна от кафява ръжда, включително и в оставените контроли. Площите, които бяха засети с обеззаразените с Баритон супер семена, останаха чисти. Така през есента дори не съм използвал фунгицид”, разказва агрономът Лъчезар Бачев. Той допълва, че през пролетта при активната вегетация дори няма индикации за болести.

Една от причините, поради които фермерът се спира на продукта, е кореновото гниене, което в други години се появява в полетата на „Алвас грейн”. „Ефектът на Баритон супер е неоспорим. Кореново гниене тази година в нашите полета нямаше. Това е изключително сериозен проблем, който може да смъкне добива до 50 % и да влоши качеството на зърното”, подчерта още Лъчезар Бачев.

Баритон супер е с 3 активни вещества, действието му като обеззаразител е категорично много добро, подчерта Радослав Михалев, мениджър ключови клиенти в Байер. „Трите активни вещества засилват ефекта на продукта срещу видовете кореново гниене. През определени години те се явяват сериозен бич по пшеница”, подчерта още специалистът.

Баритон супер се прилага в доза 100 мл на 100 кг семена, покрива ги много добре и не се разпрашава. Това е гаранция, че семената ще останат защитени в критичния период през есента.

Неоспоримо доказателство за действието на обеззаразителя са резултатите от жътвата до момента, които са около 700 кг/дка.

 

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.