1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Елитни питиета впечатляват на „Винария 2019“

Елитни питиета впечатляват на „Винария 2019“

Почитателите на крафт бирата ще опитат продуктите на бутикова пивоварна

Ценителите на необичайни питиета ще бъдат впечатлени от експонатите на Международната изложба за лозарство и винарство „Винария 2019“, която ще се проведе от 20 до 24 февруари в Международен панаир Пловдив. Те ще могат да се насладят на различни плодови ракии и иновативни варианти на водка, уиски, бренди, джин,  текила и ликьор в луксозни бутилки.

Колекционерска ракия, произведена от планински бъз, предлага известна българска дестилерия. Напитката от този рядък плод е с ефирен цветист аромат и мек вкус, описват производителите. Те са създали и нестандартна ракия от пъпеш, както и лимитирана серия дюлева ракия.

Сред изненадите на „Винария 2019“ са винените желета на австрийска изба. От гроздови зърна с благородна плесен, която им придава уникална  смесица от вкусове, се прави сладко вино. То се преработва в желета, които са голяма рядкост, защото специфичната плесен се появява през няколко години.

Стремежът на колекционерите да притежават елитни питиета в елегантни опаковки провокирал известна българска компания да произвежда  водка, бренди, джин, ликьор, уиски в луксозни бутилки с форма на кон, сърце, кораб, Айфеловата кула и с други необичайни визии. Напитки са разработени на базата на 20-годишен опит и партньорство с известна френска дестилерия.

Тенденцията  за ексцентричен дизайн на опаковките роди първата в света светеща бутилка. В нея се предлага  цитрусов ликьор на известна японска марка,  чийто асортимент включва най-вкусното саке в света. Освен прочутата японска ракия, внасяме гръцко узо и бренди, както и ирландски крем ликьор, който е много търсен по света, казват изложителите.

Почитателите на крафт бирата ще опитат продуктите на бутикова пивоварна. Рецептите са разработени от германски технолог по каноните на баварската традиция. Асортиментът включва 3 вида пиво:  „Вайс“ от пшеница с ухание на банан и карамфил, „Пилзнер“ с подчертан хмелов вкус и „Раух“ с нотки на пушек и дървесина. Те са естествено газирани, без консерванти.

Участник във „Винария“ ще представи чаен ликьор. Той съчетава черен чай, натурални екстракти от високопланински билки, плодови дестилати и изворна вода от Татрите.

Посетителите ще дегустират и вина от новата реколта, които досега не се представяни другаде. Ценителите ще се запознаят с новите тенденции, налагани от български бутикови изби, както и с вина от Австрия, Португалия, Гърция и други страни. В уникалния Град на виното и деликатесите са разположени също щандове с храни и гурме специалитети на участници в изложбите „Фудтех“ и „Вкусове от Италия“.

Специалистите ще видят  в Панаира модерни технологии, техника и материали  за лозарството, винарството и хранителната индустрия. Те ще имат възможност да се запознаят и с иновации за селското стопанство, демонстрирани в изложбата „Агра“.

Така единственият на Балканите форум за агробизнес, вино и храни представя цялата верига от полето до трапезата.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.