1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Гледайте в Агрофорум: Зелената линия машини - хит в животновъдните стопанства

Гледайте в Агрофорум: Зелената линия машини - хит в животновъдните стопанства

И още: Единствената специализирана месодайна порода кози в света се отглежда у нас!

Добрата порода животни е само началото на една успешна ферма. Европейският облик до голяма степен днес се дължи на модерната техника, благодарение на която най-важните мероприятия във фермата се извършват бързо и качествено.

Липсата на профилактика на заразните заболявания при телетата е една от най-често срещаните грешки в животновъдните стопанства. Навременното вземане на мерки – специализирана диагностика и компетентна помощ ще минимизират финансовите загуби, съветват ветеринарите.

Ако отглеждате животни млечно направление, не може да не ви е спохождала идеята за собствен бранд млечни продукти. Кога да направим важната крачка и да затворим цикъла на производство със собствена преработка на продукцията си? Какви са преимуществата и рисковете в това начинание и с какво да се съобразим преди да го направим.

В следващите минути се отправяме към едно специално място - красивото подножие на Родопите, където в модерна ферма се отглежда единствената специализирана месодайна порода кози в света.

Денят на българския производител беше отбелязан с конни надбягвания на хиподрума в Балчик. Започна бегови сезон 2018 за коне от породите Чистокръвни арабски и Чистокръвни английски.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.