1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Какво ще гледате в събота по АГРО ТВ

Какво ще гледате в събота по АГРО ТВ

Акценти в програмата

В ранните часове на съботния ден по АГРО ТВ може да гледате предаванията „Земеделие на фокус“ и АГРОФОРУМ.

Агротемата в събота е посветена на билките - богатството на България. Страната ни е единствената държава в ЕС, която има Закон за лечебните растения с две наредби към него. Регионалните инспекции по околната среда и водите осъществяват контрол по опазване на находищата на лечебните растения. 

Съботният агрокоментар на Валентина Спасова е свързан с африканската чума по свинете - не го пропускайте. „Влязохме в черния списък на европейските страни, които доста преди нас пострадаха и вече водят битка за ограничаване и изкореняване на болестта. Няма да е лесно, показва техният опит. Собствениците на големите свинеферми вече изпитват кошмара на очакването - ще ги отмине или не чумата. Не е шега работа - голям удар върху техния бизнес може да бъде нанесен. Северната съседка го усети.“

Във фокуса на обзора са най-важните теми от изминалата седмица - нека да си ги припомним: породата източнобалканска свиня е застрашена от изчезване заради африканската чума. Защо производството на зеленчуци у нас е намалено? И още - стартира онлайн платформа за еврофинансиране.

 Приятна събота с програмата на АГРО ТВ.



 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.