1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Какво ще ви предложи АГРО ТВ през този уикенд?

Какво ще ви предложи АГРО ТВ през този уикенд?

Акценти в програмата

Празник на тиквата в Севлиево - за живота в малките общини разказва Анета Божидарова  - в поредното издание на предаването "Земеделие на фокус" на 20 октомври (събота)  от 06:40 ч.

Малко по-късно темите в предаването АГРОФОРУМ в 07:30 ч. ще събудят любопитството ви: Над сто животни на фермерското изложение в Раковски. Дъждуването - способ за борба с измръзванията на културите и още: Оптимистични резултати за винопроизводителите.
 
В съботния ден точно в 18:00 ч. по АГРО ТВ може да гледате още: Обзор с най-важните теми от изминалата седмица:  900 милиона евро от Програмата за развитие на селските райони трябва да бъдат усвоени до 2020-та. Също - ограниченията за търговия със свинско във Варненско са до края месеца.
 
Защо и Хасковска област влезе в черния списък на ЕК за санкции срещу чумата по овцете? Защо покрай сухото , изгоря и мокрото? Каква е поуката когато се ръга срещу ръжена? Валентина Спасова пита и отговаря в Агрокоментара тази събота, а в неделя Kоментарът е посветен на финансовите инструменти за вземане на кредите.
 
В съботната Агротема Галина Недкова разказва за магията на българската шевица.
Какво е нужно да бъдеш градски земеделец в столицата – само две лейки и една мотика. В рубриката "Агротема" в неделя разказваме как няколко ентуасиасти решават да възродят градското земеделие в София.
 
„Червеното злато“ шафрана сред жълтите полета на Добруджа. Разказва и показва Фатме от Дулово. Още за възможностите да се преодолее проблема с работната ръка, на гости в модерна кравеферма в Генерал Тошево, която очаква робот да замени доилнята. Учените от Земеделския институт в Добруджа - за селекцията на сортовете пшеница и възможността да се реабилитират родните. Багри и рецепти от Шестия Добруджански кулинарен фестивал в Сребърна.Тайните на Балчик. Още за пътуването на журналистите от АСЖБ в Добричко и Силистренско в "Говори България"- неделя, 21 октомври от 18:00 ч.
 
Промените в закона за Животновъдството с акцент - развъдните организации. Какъв е очакваният резултат? Отговорите търси Валентина Спасова в предаването „Брюксел в превод“ в неделя, в 20:30 ч.


Приятен уикенд с АГРО ТВ!

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.