1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Какво ще ви предложи АГРО ТВ тази неделя? 

Какво ще ви предложи АГРО ТВ тази неделя? 

Акценти в програмата  

 

Животновъдството има сериозен потенциал за развитие, то може да даде поминък на много хора и да възроди българското село, ако държавата предприеме серия от мерки за стимулиране на фермерите. Необходима е и цялостна стратегия за развитието на отрасъла в дългосрочен период. Около тези становища се обединяват представителите на научните звена у нас и организациите на фермерите. В овцевъдството трябва да се търси, наред с добрата селекция и генетиката, преди всичко увеличаване на поголовието. Вижте позицията на декана на Аграрния факултет към Тракийски университет Стара Загора доц. Панайотов в неделната Агротема.

 

Коментарът в неделя е на Валентина Спасова. В него тя пита „Скъсана ли е връзката между бизнеса и земеделското министерство?“.

Още в неделя – предаването "Говори България". На какви Европейски субсидии и национални доплащания да се надяват овцевъдите и козевъдите през 2019-та? Гост в студиото Симеон Караколев. Традиционните ни репортажи ще ви върнат към върховете и планинското животновъдство в Родопите.

Модерното лице на съвременното земеделие – гост в студиото на „Брюксел в превод“ тази неделя е Галина Пейчева. Започва в 20:30 ч.

 

Приятен уикенд с АГРО ТВ!

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.