1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Над 30 земеделски производители в са ползвали субсидия от държавен фонд "Земеделие" в Ловешка област

Над 30 земеделски производители в са ползвали субсидия от държавен фонд "Земеделие" в Ловешка област

10 земеделски производители от Ловешко получиха субсидия по програмата за обработване на пустеещи земи.

 

Над 30 земеделски производители в  са ползвали субсидия от държавен фонд "Земеделие" за закупуване на торове за засаждането на около 50 хил. дка земи в Ловешка област, съобщи началникът на ловешкия клон на фонда Дочо Дочев. За подпомагане закупуването на качествени семена средства били отпуснати на 12 производители. С тях те засели около 25 хил. дка в региона. Сред получилите помощ са арендатори, кооперации и физически лица, които нямат задължения към фонда и необслужвани кредити. Най-много кандидати за субсидия имало от Ловешка и Летнишка община.

10 земеделски производители от Ловешко пък получиха субсидия по програмата за обработване на пустеещи земи, по която се даваха по 10 лв. на декар за създаване на трайни насаждения и зърнени култури, казаха още от фонд "Земеделие". Средствата били използвани за разработване на различни по обем земи - 50, 200 и 1 000 дка. Те били засети със слънчоглед, царевица и пшеница.

По това перо кандидатствали предимно физически и юридически лица. Нямало интерес от земеделски кооперации, а и повечето от тях не отговаряли на условията.
30 проекта са разработени в региона по програма САПАРД и повече от половината вече са одобрени и финансирани, твърди Дочо Дочев./в. Посредник

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.