1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Обвързано подпомагане при отглеждането на биволи

Обвързано подпомагане при отглеждането на биволи

Помощта се определя въз основа на броя на заявените животни във фермата

От тази година земеделските производители в България ще могат да се възползват от схема за обвързано подпомагане при отглеждането на биволи. Това е една от 10-те схеми за обвързано с производството подпомагане, които влизат в сила през 2015-та.

Схемата е заложена в проектонаредбата за директните плащания, която земеделското министерство публикува в последния работен ден на миналата година. Според текста, обвързано подпомагане ще могат да получат стопани, отглеждащи поне 10 биволи.

Заявените животни трябва да имат по една ушна марка на всяко ухо, одобрена от Българската агенция по безопасност на храните с еднакъв идентификационен номер; да са регистрирани в Интегрираната информационна система на Агенцията, както и да имат ветеринарномедицински паспорт.

Отглеждането на тези животни трябва да е поне 80 дни след подаване на заявлението за подпомагане. Помощта се определя въз основа на броя на заявените биволи във фермата. Сумата за едно животно ще бъде определена със заповед на министъра на земеделието.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.