1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Партньорство в селското стопанство със Съединените щати

Партньорство в селското стопанство със Съединените щати

Снимка:

Целта- фермерите да се превърнат в лидери в сектора и да работят за развитието на модерно и конкурентоспособно земеделие в страната

България продължава партньорството си в селското стопанство със Съединените щати. Доказателство са множеството обменни програми, с помощта на които десетки млади фермери посетиха страната на неограничените възможности.

Целта е фермерите да се превърнат в лидери в сектора и да работят за развитието на модерно и конкурентоспособно земеделие в България. В края на изтичаща година говорим за партньорството между двете страни с посланика на САЩ у нас Ерик Рубин. „Нашите взаимоотношения в областта на земеделието са много важна част от взаимоотношенията ни като цяло и се разрастват. Това е една много положителна област по отношение на търговията и инвестициите между нашите две държави. България има много успешен пазар за износ в Съединените щати на стойност над 105 милиона долара през тази година, което е приблизително двойно повече от обема на износа на земеделски продукти от Щатите за България. Страната ви се справя много добре и има търговски излишък в областта на търговията със земеделски продукти, с което трябва да се гордеете“, каза Рубин.

Автор: Мирела Спасова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.