1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Пазарът на заешко тръгна

Пазарът на заешко тръгна

Цената на деликатесното, диетично месо варира от 6,90 до 7,20 лева.

 

Пет пъти повече заешко месо се реализира на родния пазар в сравнение с 2002 г. Това съобщава председателят на Националната асоциация на зайцевъдите в България Иво Андреев. За 10 месеца от зайцекланицата в Гулянци са реализирани над 40 хил. кг заешко месо по договори с производители. От началото на 2003 г. са реализирани около 65 хил. кг заешко.

Цената на деликатесното, диетично месо варира от 6,90 до 7,20 лева. Засега няма възможност за износ на заешко от България. Зайци се изкупуват и обработват в 4 кланици в страната - в районите на Враца, Варна, Бургас и Плевен.

На последното заседание на Националната асоциация на зайцевъдите е взето решение да се сформират 5 работни групи. Те ще следят за селекцията и репродукцията, оборудването, лечението и профилактиката на зайците./farmer.bg

AGRO.BG 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.