1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Портфолио Фарм край Якимово

Портфолио Фарм край Якимово

ДюПон Пионер представи уникална генетика при пролетните култури

Уникални царевични хибриди от хитовата продуктова линия Оптимум Аква Макс представи Дюпон Пионер на атрактивната платформа Портфолио Фарм край село Якимово, която събра земеделци от Монтанския район, любопитни да се запознаят с най-модерната генетика при атрактивната култура. Един от топ хибридите от иновативната концепция е Р9241 – много подходящ за ранна сеитба и с бързо изпускане на влагата, заяви Иван Филипов, регионален агроном на Дюпон Пионер за Лом и Монтана.

Р9486 е друг интересен хибрид, който привлече вниманието на професионалните производители на царевица. Има способността да издържа на много високи температури и засушаване.

Р9903 е наложен хибрид от продуктовата линия Оптимум Аква Макс и е едно от топ предложенията за региона, защото е много сухоустойчив, както и Р0023, който миналата година е дал до 1100 кг/дка.

Слънчогледови хибриди от Експрес технологията бяха сред акцентите на платформата край Якимово. Впечатляваща е тяхната масленост – до 47-50%. Освен това те са с много добра устойчивост на мана и синя китка.

Основен хибрид за региона е Р64LE25 – най-продаваният слънчоглед в България. Той дава висок и стабилен добив – миналата година от него са получени около 450-460 кг/дка.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.