1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Селски МОЛ ще покаже истинските вкусове от кухнята на баба на фестивала СЕМЕ БЪЛГАРСКО

Селски МОЛ ще покаже истинските вкусове от кухнята на баба на фестивала СЕМЕ БЪЛГАРСКО

Целта е създаването на подкрепяща среда за развитието на малкия и среден бизнес на базата на традициите, биоземеделието и екофермерството

Селският МОЛ „Забравени традиции, живи вкусове“ отново ще гостува в Севлиево по време на фестивала „Семе българско“. Щандовете на бабите от селата с традиционни за региона семена и разсад, плодове и зеленчуци, мляко, прясно козе сирене и яйца, кашкавал, домашни консерви и конфитюри, ще отворят на 8 април в 10:30 часа, когато е официалното откриване на фестивала в парк „Казармите“. Още топла баница, погачи, мед, орехи, билки, домашни курабийки и бухтички ще изострят апетита и развържат кесиите на посетителите.
 
Стоката на местните производители в Селския МОЛ е домашна, автентична, екологично чиста, здравословна, без нитрати, консерванти, добавки и оцветители. От зелениите – пресни лапад, коприва, див чесън и лук, през бабините гозби, хлябът без мая и квасеното мляко, до запечатаните в буркани туршии, резенчета сланина и пивка ракия. От сергиите ще надничат и красиви, ръчно плетени дантели и милета, покривки, дървени гаванки, сувенири, пана от естествени материали. А за любителите на здравословния начин на живот ще се предлагат екологичен мед, пчелни продукти, клеева тинктура, билкова козметика.
 
Селският МОЛ цели създаването на подкрепяща среда за развитието на малкия и среден бизнес на базата на традициите, биоземеделието и екофермерството. Събира в една кауза читалищните общности от региона, за да подпомогнат възраждането на традициите в нашия край, да популяризира даровете на земята ни и усилията на местните производители за устойчиво развитие. Фолклорна сцена, демонстрации и дегустации очакват посетителите, защото са живи истинските вкусове на българската традиция!

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.