1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Специални награди за вино от местен сорт за първи път на ВИНАРИЯ 2017

Специални награди за вино от местен сорт за първи път на ВИНАРИЯ 2017

Наградата „Препоръчано вино от местен сорт“ ще помогне да бъде изграден добър имидж на родните вина

За първи път на международната специализирана изложба „Винария 2017“ ще има допълнително отличие за вино от местен сорт. От националната лозаро-винарска камара предвиждат във всяка категория от международния конкурс за вина да бъдат дадени призове за най-добрите родни Дионисиеви напитки. „По този начин се опитваме да популяризираме и стимулираме колегите, които работят с местни сортове“, коментира председателят на НЛВК Радослав Радев. Той уточни, че наградата „Препоръчано вино от местен сорт“ ще помогне да бъде изграден добър имидж на родните вина и те да бъдат наложени по-лесно на чуждестранните пазари.

За трета поредна година в Града на виното родните производители ще представят най-добрите свои напитки в 11-а палата на Международен панаир Пловдив от 22 до 26 февруари 2017 г. На 25-то издание на международната специализирана изложба ще се представят вина от нови изби и от такива, които се завръщат в престижния форум. Според Радослав Радев очевидно изложителите са се уверили, че този модел – „Град на виното“ работи добре. Атрактивната визия на „Винария“ с пресъздаване на атмосферата на Стария Пловдив впечатли посетителите на изложението през последните две години. Тя хармонично се съчета и с международната изложба за храни и напитки „Фудтех“, както и със зоната „Вкусове от Италия“. В 10-а палата посетителите могат да видят съвременни технологии и оборудване за лозаро-винарския сектор.  

Радослав Радев прогнозира, че ВИНАРИЯ и тази година ще затвърди позицията си на най-добрия лозаро-винарски форум в България, който демонстрира не само родното винопроизводство, но  и иновации в технологичния процес на този бранш. По повод 25-ата годишнина на международното специализирано изложение „Винария“ организаторите от Националната лозаро-винарска камара и от Международен панаир Пловдив са предвидили богата съпътстваща програма, която да е интересна както за професионалистите в бранша, така и за любителите на виното – гости на изложението.

За трета поредна година „Винария“, „Фудтех“ и „Вкусове от Италия“ са част от уникален по рода си форум за агробизнес, храни, вино и туризъм, който е единствен на Балканите. Той включва и още три изложби „Агра“, „Хорека Пловдив“ и „Апи България“, които представят развитието на хранително-вкусовата индустрия като цяло.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.