1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Тази седмица в Агрофорум: Нова селекция при рапицата – нови възможности за предстоящата кампания

Тази седмица в Агрофорум: Нова селекция при рапицата – нови възможности за предстоящата кампания

И още: Нова технология за отглеждане на царевица

Денят на рапицата във великотърновското село Овча Могила посрещна много земеделски производители, на които нагледно беше показана технология за опазване на културата от плевели и неприятели. Те видяха и ползите от приложението на биостимулатори, на които се дължи отличното състояние на посевите.


Дни преди жътвата на пшеницата земеделските производители в Силистренска област очакват добра реколта. Стопаните се надяват и цената да е по-добра от миналогодишната.


На фокус е рапицата. Предстоящата жътва поражда и въпроса кои ще са хибридите които производителите ще засеят през есенна кампания 2019 - 2020. На семинари в Добрич и в Стара Загора земеделци от Североизточна и Южна България бяха запознати с предимствата на новата генетика. Обнадеждаваща е прогнозата на световните борси за по-висока цена.


Продължаваме на тема агробизнес. В следващите минути обаче няма да говорим за рекордни добиви и иновации, а за земеделието като осъзнат избор и цел за професионално развитие. Следва разказ от първо лице за една 25-годишна страст към земята, провокациите и възможностите в агросектора.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.