1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Нова, високодобивна селекция при царевица и рапица беше представена в Румъния пред фермери от цяла Европа

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Нова, високодобивна селекция при царевица и рапица беше представена в Румъния пред фермери от цяла Европа

И още: С какво да обеззаразим семената преди есенната сеитба

В Кюстендил, за 7-ма поредна година се проведе Празникът на плодородието. Красиво аранжираните щандове и изобилието на плодородната кюстендилска земя, като жива картина на Майстора предизвикаха възхищението на жителите и гостите на града.

Иновативна платформа за представянето на най-нови царевични и рапични хибриди събра в Румъния производители от цяла Европа. Те се запознаха с най-новата селекция при двете култури, както и с технологии за получаването на рекордни добиви.

И тази седмица продължаваме с поредицата по представянето на кандидатите в конкурса Трактор на годината. Световните производители са в жестока конкуренция. Вижте някои от машините, които ще се борят за отличието.

Ако все още не сте обеззаразили семената от пшеница и ечемик е крайно време да го направите. Сеитбата в страната на места вече започна. Ето съветите на специалистите как да ги гарантирате здрави и силни посеви.

Добивите с всяка изминала година трябва да бъдат надграждани, но как реално може да се случи това? Един въпрос, който вълнува всеки един земеделски производител. Неизменна част от отговора е опитът на най-добрите. Затова ще ви срещнем с председателя на земеделската кооперация в с. Козловец.

На 13 декември влиза в сила нов европейски регламент за етикетиране на храните. Какво трябва да знаят и производители, и потребители, вижте.
Цели 85 години навърши Институтът по земеделие в Кюстендил, който посрещна за рождения си ден много приятели, колеги и официални гости.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ" за периода 04.10.-11.10.2014г.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.