1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Тази седмица в Агрофорум: Премиера във Великобритания на нова кабина при телескопичните товарачи

Тази седмица в Агрофорум: Премиера във Великобритания на нова кабина при телескопичните товарачи

И още: 7-мa Национална среща на земеделските производители

Край Варна се проведе традиционната седма поред Национална среща на земеделските производители. Експерти от българското министерство на земеделието, Държавен Фонд Земеделие и Европейската комисия разясниха всичко най-актуално в сектора.

Телескопичните товарачи намират широко приложение в селското стопанство. Агроиндустрията постоянно развива технологиите при тези машини с цел още по-висока производителност, комфорт и лекота на управление. В тази връзка последната иновация в бранша е нова кабина на телескопични товарачи, представена пред европейски агромедии във Великобритания.

Европейската столица на културата - Пловдив ще е домакин на новостите в агробизнеса в края на февруари. Компаниите в сектора на селското стопанство се фокусират върху комплексни решения за фермите, икономична и многофункционална агротехника, прецизно земеделие. И още: Иновации в хранителната, винената индустрия и биопроизводството. Това са част от акцентите на предстоящи мегаизложения в Пловдив.

С ритуално зарязване на лозята в пловдивското с. Брестник Аграрният университет в Пловдив отбеляза празника Трифон Зарезан. Учебно-опитната база на учебното заведение включва и експериментална изба.

Кои са актуалните технологии за опазването на есенните култури през пролетния сезон – темата беше сред акцентите на семинар в Поморие.

Има голям пазар за реализация на български пипер у нас, но земеделците се отказват от отглеждането на културата. Причината - с всяка година производството се оскъпява, а изкупната цена е ниска. Тези и още предизвикателства стоят на дневен ред пред членовете на Асоциация „Български пипер“.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.