1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Тази седмица в Агрофорум: Високо автоматизираното земеделие – технологии за напреднали

Тази седмица в Агрофорум: Високо автоматизираното земеделие – технологии за напреднали

И още: Технологичните възможности при производството на царевица

Прецизни технологии като част от модерното земеделие бяха демонстрирани на полева демонстрация край Шумен. Технологичните решения повишават производителността и са от полза на земеделците през целия цикъл на отглеждане на културите.

Моменти от пециализирани изложби в Пловдив, които привлякоха интереса на любителите на лова и риболова, градинарството и цветарството ще ви покажем тази седмица. 

Предизвикателствата в новата ОСП са огромни, но секторът няма да остане без финансова подкрепа. В противен случай няма да издържи на конкуренцията, заяви Венцислав Върбанов, председател на Асоциацията на земеделските производител в България.

В модерна овцевъдната ферма в с. Равнище в община Правец са категорични, че могат да определят родословното дърво до 6 поколения назад на отглежданите от тях овце. Как започва и каква е целта на съвместната им работа с Развъдната асоциация, разказва собственикът на фермата, която отскоро има и одобрен проект за мандра.

Климатичните промени са предизвикателство за селекционерите. Техният адекватен отговор е създаването на хибриди, които са все по-устойчиви на засушаване и стабилни в добива.

Как ОСП повлия на българското земеделие през последните 10 години? Какъв е ефектът от усвояването на евросредствата? Тази тема е във фокуса на проучване на специалистите от Института за икономически изследвания към Българската академия на науките. Предстои да бъде издадена книга с анализи за прилагането на Общата селскостопанска политика по сектори у нас.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.