1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. В АГРОФОРУМ гледайте: Българските фуражи не отстъпват по качества на произвежданите в Европа и света

В АГРОФОРУМ гледайте: Българските фуражи не отстъпват по качества на произвежданите в Европа и света

И още: Защо намалява броят на мидите и рапаните в Черно море

Експерти от България и света във фуражопроизводството се събраха на 27-мата пролетна научно-практическа конференция във Велинград. Постиженията и проблемите в сектора бяха теми на събитието.

С шумни партита в София, Варна и Стара Загора ще бъде отпразнувано 25-годишното присъствие у нас на техника за строителството и земеделието. Каква е тайната не просто да оцелееш, а да се развиваш и да успяваш на несигурния конкурентен пазар у нас? Ето отговорите.

Какво се случва в Черно море? Променят ли се видовете и числеността им? Влошава ли се качеството на морската вода? За да даде отговор на тези въпроси, Институтът по рибни ресурси - Варна реализира проект, чрез който се проведоха редица изследвания в морските дълбини. Резултатите са тревожни - намалява броят на мидите и рапаните в Черно море.

16 български фермери заминават това лято на двуседмично обучение в Съединените американски щати - по обменната програма „Лидери в земеделието" на фондация „Америка за България". Те ще се запознаят с иновативни технологии в агробизнеса. 200 кандидати се явиха на конкурса, един от избраните е Алекси Дурев от Горно Драглище.

Липсва политика на подкрепа за българското оранжерийно производство. Най-големият проблем остават прекупвачите. Контролът върху вноса не е ефективен, оплакват се производители от региона на Петрич.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.