1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. В Агрофорум ще видите: Най-голямото агроизложение в Пловдив предстои – какви ще са акцентите

В Агрофорум ще видите: Най-голямото агроизложение в Пловдив предстои – какви ще са акцентите

И още: Новости при японските трактори

С настъпване на новата пролетна кампания идва ред и на един от важните въпроси в селскостопанското производство - каква растителнозащитна схема да приложим. На семинар в гр. Пловдив фермери от страната се запознаха с иновативни продукти и как да постигнат от тях максимална ефикасност за културите си.

Световните производители на агротехника са подготвили нови технологични решения за сезон 2018. Машините, които ще станат част от агропарка на мнозина фермери, идват с редица подобрения, с цел по-висока производителност и оптимизация на разходите.

Как да постигнем по-високи успехи при производството на основните полски култури? Отговорът е - когато заложим на последните селекционни постижения. Земеделски стопани от Добричка и Варненска област се запознаха с успехите на френската генетика по време на семинар в Добрич.

Семена, посадъчен материал, препарати за растителна защита, торове и машини ще бъдат показани на предстоящото международно селскостопанско изложение в Пловдив. Форумът ще събере най-креативните и най-успешните компании и научни институти от сектора.

Кой спечели приза Млад фермер на 2017-та. Тази година той беше връчен за 27-ми пореден път от  Фондация Еврика, а целта е да се стимулират най-добрите постижения в сектора и популяризиране на най-талантливите и способни млади хора у нас.

Ще ви срещнем с няколко млади ентусиасти, посветили част от времето си на един от най-елитните спортове в света. С какво те са допринесли за развитието му - вижте.

Гледайте Агрофорум! Тази събота, в 7 часа и 30 минути по АгроТВ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.