1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. В кухнята на нашите мечти

В кухнята на нашите мечти

По време на изложението СИХРЕ, от 7 до 10 ноември, ще разберем и кой кулинар ще се отправи на пътешествие до Тайланд

За да са клиентите на хотела и ресторанта доволни, храната трябва да бъде приготвяна по безупречен начин. Как това да се случи? Отговорът – с подбирането на най-модерните решения. Съвършената кухня – за това мечтае всеки професионален готвач.
Разбира се, следващият логичен въпрос е къде да открием най-иновативните и практични решения. Отговаряме даже без да се замисляме – международното изложение СИХРЕ. От 7 до 10 ноември събитието, посветено на хорека сектора, ще ни срещне за 18-и път с тенденциите и най-подходящите решения при хотелското, ресторантското, кетъринг и СПА-оборудването. В рамките му ще се проведе кулинарното състезание UniChef, което ще предостави на един от професионалистите вдъхновяващата възможност за кулинарно пътешествие до сърцето на Тайланд – Банкок.

Готвене – както никога досега

Германските продукти са синоним на качество и функционалност. Оценявайки преимуществата им, на СИХРЕ 2018 Pro Kitchen представя Virtus. Брандът обединява продукти, удовлетворяващи всички нужди, желания и изисквания за обзавеждането на професионалната кухня. За да бъде процесът на готвене удобен и успешен, Virtus предлага новата линия 700/900, съчетаваща предимствата на класическа професионална кухня с най-модерните технологии.

Своите идеи за една по-модерна кухня дава компания Вера 94, която ще представи BROASTER фритюрник под налягане, постигащ по-ниски експлоатационни разходи, по-висока производителност и бърза възвръщаемост на инвестицията. Готвен чрез контролирано налягане в херметична среда, крайният продукт е сочен и ароматен. Вниманието ще привлича и парният конвектомат SelfCookingCenter на Rational. Системата дава възможност за печене на грил, пържене, задушаване на пара, сотиране, бланширане и поширане. За създаване на перфектното ястие ще бъде представена и фурната за бързо печене TurboChef.

За нуждите на хорека сектора, богат ще бъде списъкът с предложения от готварски печки за професионалистите на фирма Интрама. Сред тях е Magistra 980 на MBM Italy. Съвременно оборудване за бързо хранене ще ни предложи СИДИКА, на чиито щанд ще ще открием автоматични скари, които могат да се програмират за едновременно изпичане на продукта от двете страни. В духа на високите технологии и автоматизацията, ще бъде представен и автоматичен фритюрник с програмируема система за контрол на пърженето.

А някой ще замине и за Тайланд...

Сигурни сме, че на СИХРЕ 2018 съзнанието на професионалистите ще бъде завладяно и от възможността да се впуснат в рицарско съревнование по време на кулинарното състезание UniChef. Победителят ще посети кулинарен курс до Банкок, Тайланд! Ако сте решили да се впуснете в надпреварата, пригответе своето ястие, качете неговата снимка на unichef.bg заедно с рецептата си; а на финала ще трябва да приготвите ястието на живо в рамките на СИХРЕ.

Бъдещите професионалисти ще могат да се включат в UniChef Juniour. В него ученици, които се обучават в техникуми и гимназии с кулинарен профил, могат да  пренесат уменията, които са научили в „класната стая“ в кухнята на професионалния готвач.

Ефирност и изтънченост в дизайна

Ястието е готово! Да го сервираме. За да е доволен клиентът, това трябва да се случи по най-елегантния начин. Затова на СИХРЕ 2018 Arcoroc ще начертае един от правилните подходи към госта, предлагайки ни серията от съдове Intensity. Тя съчетава качествени материали с дизайн, вдъхновен от природата, който подчертава функционалността и майсторската им изработка. Като носител на индивидуалност професионалистите определят серията порцеланови съдове Seasons на Porland. Всъщност те не могат да бъдат ограничени до „съдове“; защото всеки един порцеланов продукт от серията е истински предмет на изкуството.

В погледа ни ще попадне и изящното стъкло... Да, те са красиви и елегантни. Създадени с усещането за пространство. Познахте; това са чашите от серия Electra от Bormioli Rocco, изработени в Италия. Създадени чрез иновативна технология за обработка на стъклото, чашите създават усещане за изтънченост и са гордо препоръчани от Асоциацията на сомелиерите в Италия...

При съхранението компромиси НЯМА!

За да разгърне кулинарът потенциала си и за да остане клиентът доволен, продуктите за готвене трябва да бъдат качествени. Изискване – пряко свързано с условията на съхранение. Затова MULTIVAC ще представи за първи път у нас вакуумната камерна машина HOME. С компактни размери и иновативен дизайн, тя дава рационално и професионално решение за опаковане.  Вакуумирането като оптимално решение за съхранение поставя в центъра на събитията и фирма COLORATO-VRANAS D. IOANNIS с машината за вакуумиране SOUS VIDE COLORATO CLSV-1500B. Устройството работи с температурен диапазон 5-99 °C и е с обем до 30 л.

Интелигентност и многофункционалност. Тези характеристики са присъщи на MultiFresh – шоковият охладител и замразител на фирма IRINOX. Със 7-сензорен дисплей, интуитивната машина се управлява лесно, а функциите се задават едва чрез няколко докосвания!

Идеална чистота

Отличната хигиена е на първо място. Правилото е основно за всеки професионалист. За да бъде Вашият хотел, ресторант, СПА и офис притегателно и любимо място за клиентите, Профиклийн България ще представи Taski Procarpet 45. Тя дава високи резултати в екстракцията на мокетите и възможност за междинно почистване чрез бързия и лесен метод на капсулацията. Swordson също представи най-новите си решения в сферата на професионалната хигиена, представяйки богатство от предложения.

Кухнята на нашите мечти е осъществима! Затова от 7 до 10 ноември вратите на СИХРЕ, което ще се проведе паралелно с международните изложения за хранително-вкусовия сектор Месомания, Светът на млякото, Булпек, Салон на виното и Интерфуд & Дринк, ще бъдат широко отворени, давайки възможност за вдъхновение, споделяне на опит и среща с най-иновативните решения в хотелското, ресторантското, кетъринг и СПА-оборудването.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.