1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. В неделя по АГРОТВ

В неделя по АГРОТВ

Борбата с имитиращите млечни продукти – коментар на Валентина Спасова

Жътвата в Кюстендилско закъсня. Заради валежите фермерите прибират пшеница, ечемик и лимец по-късно от обичайното. Валери Йовев споделя за катастрофално слабите добиви между 250-350 кг/дка в района на Кюстендил. Още по Агротемата разказва Снежана Любенова.

Борбата с имитиращите млечни продукти – как ще размести пазарните пластове ? Имитация ли е грижата за бизнеса и за потребителското здраве? Това е темата на Коментара на Валентина Спасова в неделния ден по АГРО ТВ.

В предаването Говори България, точно в 18:00 ч. ще разберете как ще приключи активният летен сезон за различните плодове и култури. Предложението на Дунавските овощари е да получат равностойна субсидия (около 40 ) на себестойността на продукцията, което да изгради дълготрайна стратегия за сектора. Още за основния проблем - недостигът на работна ръка. И всичко в контекста - какво яде българинът и как дисбалансирахме вноса и износа на плодове и зеленчуци.

Оцеляването на уникалната българска порода Източнобалканска свиня е във фокуса на предаването Брюксел в превод в неделя в 20:30 ч.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.