1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Вино в бутилка, вдъхновена от Европейската столица на културата, представиха на ВИНАРИЯ 2019

Вино в бутилка, вдъхновена от Европейската столица на културата, представиха на ВИНАРИЯ 2019

Атрактивната бутилка е и прекрасна възможност да се рекламира Пловдив пред чуждестранни туристи

Вино в бутилка с уникален дизайн, създаден в чест на Пловдив като Европейска столица на културата,  се представя на изложбата ВИНАРИЯ 2019.

Опаковката е ръчно изработена от глина по поръчка на винопроизводители от Хърсово. Виното е от мерло, реколта 2017 г., в лимитирана серия от 10 000 бутилки.

„Идеята ни за създаване на новата бутилка бе да направим жест към организатора на изложението – Международен панаир Пловдив, и към посетителите на ВИНАРИЯ 2019. Тя може да бъде чудесен подарък за всеки пловдивчанин или гост на Европейската столица на културата“, заяви производителят Николай Арсов. Той допълни, че атрактивната бутилка е и прекрасна възможност да се рекламира Пловдив пред чуждестранни туристи.

Компанията представя  за първи път вино с екстракт от канабис, произведено в Испания от сорта „Шардоне“. То има зелен цвят и е ориентирано към вкусовите предпочитания на младите потребители. Преди 3 г. фирмата на Арсов за първи път предложи синьо вино.

Хит за посетителите на ВИНАРИЯ е дюлева ракия „Златен певац“ с 22-каратови златни частици, т. нар. „колоиден варак“.     Сред предпочитаните спиртни напитки са узото „Meltemi“ и гръцката мускатова ракия „Tcipouroро“, произведени в Арта. Двата продукта са носители на награди от множество международни конкурси.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.