1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. За високи добиви и рентабилно производство на рапица от Corteva Agriscience

За високи добиви и рентабилно производство на рапица от Corteva Agriscience

Компанията прави поредица от срещи в цялата страна, посветени на маслодайната култура

"За високи добиви и рентабилно производство на рапица" - под това мото преминават поредицата от срещи, които Corteva Agriscience прави в цяла България.

Компанията събра земеделски производители на Минерални бани, Стара Загора, където официално оповести новото си име под което ще оперира и се превръща в глобална компания изцяло фокусирана в селско стопанство, която предлага цялостни решения, чрез които земеделските производители да увеличат добивите и рентабилността на производство.

Беше представено портфолиото рапица, разпределено във всички технологии на производство на културата. Иван Дражев - продуктов мениджър на Corteva Agriscience представи предимствата на нискостъблените конвенционали хибриди на MAXIMUS® продуктовта линия, a именно - ранна сеитба, слабо нападение от неприятели и подобрена студоустойчивост. Ветеранът в този сегмент PR44D06, следващата година ще бъде заменен от PX113.

Високостъблените конвенционални хибриди са представени от PT225, PT234, PT264 и две нови предложения РТ271 и РТ275.

Нискосъблените хибриди от Clearfield® технологията на MAXIMUS® продуктовата линия са 4, с типичен представител PX125CL. За сезон 2019/2020, компанията пуска нов високостъблен Clearfield хибрид РТ279CL.

Corteva Agriscience представи и решения за растителна защита при рапица.

Ключови продукти за успешното отглеждане на рапица са Лонтрел, Лумипоза, Релдан, Галера Супер и Дурсбан.

От компанията обявиха, че през новия сезон рапицата ще се предлага в торби с различно съдържание, както и на нови конкурентни цени.

Aвтор: Диана Александрова

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.