1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Затворници ще помагат на британските фермери

Затворници ще помагат на британските фермери

Така ще компенсират недостига на работна ръка

Фермерите във Великобритания изпитват голям недостиг на работна ръка, след като все по-малко сезонни работници от Източна Европа идват в Кралството. За да решат проблема, властите ще пускат затворници на лек режим да работят по полето и в овощните градини.

За целта министърът на правосъдието вече обяви облекчаване на правилата за задържане в затворите от отворен тип.

Фермерите са доволни от решението на правителството и смятат, че то до голяма степен ще реши проблемите им. Стопанка на ферма за ягоди и други плодове споделя пред лондонски вестник, че затворниците ще бъдат третирани като всички други сезонни работници, които е наемала досега. Те ще получават същата надница в края на деня и ще се ползват от същите права.

Режимът в отворените затвори е много либерален, там няма заключени килии и униформи за пазачите. Но ако някой от осъдените избяга и бъде заловен, трябва да излежи присъдата си в нормален затвор.

В момента всеки, който е в отворен затвор, трябва да изчака една година, преди да получи разрешение да работи навън. Правосъдното министерство в Лондон предлага това ограничение да отпадне дотолкова, че затворниците да могат да работят през деня и да се връщат само за нощта.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.