1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Значителни количества млечни продукти и месо са на склад в Съединените щати

Значителни количества млечни продукти и месо са на склад в Съединените щати

Увеличението е вследствие на нарасналото производство на сурово мляко

Значителни количества млечни продукти и месо са на склад в Съединените щати. Това става ясно от публикация на земеделското министерство във Вашингтон.

Към 28 февруари в складовете е имало близо 600 хиляди тона сирене, около 3 процента повече, отколкото миналата година по същото време. Това е и най-голямото количество, регистрирано от началото на статистиката през 1917 година. Замразеното масло е 125 хиляди тона, като за един месец количеството е нараснало с една пета.

Увеличението е вследствие на нарасналото производство на сурово мляко в Съединените щати. През 2017-та то е било с процент и половина по-голямо в сравнение с 2016-та и е достигнало 98 милиона тона. За тази година се очаква нов ръст до близо 100 милиона тона.

При месото най-голямо увеличение има при пилешкото. В края на февруари в хладилните камери са се съхранявали 410 хиляди тона, 15 на сто повече, отколкото предходната година. Пуешкото месо е 193 хиляди тона, 13 процента над миналогодишното количество.

Значителен ръст има и при свинското на склад. Анализаторите във Вашингтон отчитат увеличение с 8 процента до 279 хиляди тона. За настоящата година агроведомството очаква ръст на месопроизводството в размер на близо 4 на сто. Потреблението на глава от населението ще се покачи с 2 килограма и половина до средно 100 килограма.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.