1. Начало
  2. Новини
  3. Селекция
  4. HICORN - две перфектни половини за по-добра реколта

HICORN - две перфектни половини за по-добра реколта

Новости от Косад Семанс на изложението АГРА 2019

И тази стопанска година за професионалните земеделци ще премине под знака на Косад Семанс. Поне такава индикация даде компанията с тазгодишното си представяне на АГРА. Защото идва HICORN - поредното хитово предложение от Косад Семанс за производителите на царевица. Новата технология, чрез комбинацията от два хибрида с ФАО 350, с различен генетичен материал, ще даде на земеделците редица предимства: по-дълъг период на цъфтеж за по-добро опрашване, намален риск от загуби при неблагоприятни условия, интензивно отглеждане с висок потенциал за добив, перфектно озърнени кочани, бързо отдаване на влагата.

Друга иновативна технология на Косад Семанс в царевица е DUO CS, която за кратко време стана хит сред животновъдите у нас. През стопанската 2019-та компанията излиза и със силни предложения в слънчоглед, представяйки всички технологии. Най-новото предложение тук е линоловият двулинеен  хибрид MAGMA SU. Топ продуктите в Клиърфийлд сегмента са MARBELIA CL и KLARIKA CL.

И още новини от Косад Семанс, този път при люцерната. Това е технологията CS TRIOLUZ, съчетаваща в себе си три допълващи се сорта за по-дълга експлоатация и улеснено отглеждане. Ние сме единствената френска компания, която присъства в този регион, със затворен цикъл на производство - рисърч, заготовка на семена и търговия, сподели за Агро.бг Дамиен Роберт, изп. директор на Косад Семанс за Източна Европа. "В Източна Европа с най-голям успех се развиваме в Румъния и България, където увеличихме оборота си с 22%. За една година това е изключителен резултат. Това означава, че бизнесът се развива много добре и аз вярвам в бъдещето на всички нас.

Автор: Валери Станев

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.