1. Начало
  2. Новини
  3. Селекция
  4. Косад Семанс – европейски лидер в селекцията на люцерна

Косад Семанс – европейски лидер в селекцията на люцерна

Green Power – дражето, което се грижи за високия добив

Люцерната става все по-атрактивна култура с оглед диверсификация на производството. Как да се насочите към добрата селекция, за да получите отлични резултати. Косад Семанс дава решение. Сортовете люцерна на компанията са студоустойчиви и толерантни на болести като вертицилиум, антракноза, фузариум, нематоди по стъблото и най-важното - притежават високо съдържание на протеин.

Сортовете са селектирани за откоси на всеки 30-40 дни. Ползите са: по-дълъг период на експлоатация, по-голям брой растения на кв./м, по-добро качество на крайния продукт, много висок потенциал за добив.

Косад Семанс въведе Green Power - иновативна технология за производство на люцерна чрез дражиране. Обвивката съдържа органични добавки – макро- и микроелементи и морски водорасли. Това увеличава кълняемата енергия, дава бърз начален старт и бързо развитие до фаза 3-ти лист, увеличава фиксацията на азот, осъществява се лесен контрол на плевелите, подобрява се хранителната стойност. Технологията е налична за люцерна и детелина.

Концепция Триолуз, част от технологията Green Power, обединява трите сорта люцерна, които използват едно и също пространство по различно време. Резултатът - по-дълга експлоатация.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.