1. Начало
  2. Новини
  3. Селекция
  4. Официален старт на Corteva Agriscience

Официален старт на Corteva Agriscience

Компанията обяви новината на семинар край Варна, посветен на новата генетика при рапица

Официалната премиера на новия бранд Corteva се състоя на семинар за земеделски производители, провел се край Варна. От първия работен ден на юни акциите на новата компания, обединила в себе си Pioneer, DuPont и Dow Agriscience, вече се търгуват на стоковата борса в Ню Йорк. Това съобщи Чавдар Дочев, търговски мениджър на Corteva Agriscience за Балканите, и подчерта, че новата компания е посветена на 100% на земеделието.

Земеделските стопани от Добричка, Варненска, Шуменска и Силистренска области се запознаха както с цялостната политика на фирмата, така и с новите предложения при рапица и начините за опазването й.

Семинарната част премина под надслов „За високи добиви и рентабилно производство на рапица". Иван Дражев, продуктов мениджър за семена и растителна защита, се спря на основните характеристики при рапица, които гарантират на фермерите високи добиви и печалба. Едно от основните качества на генетиката на Corteva e стабилното представяне, разнообразието от хибриди за всички почвено-климатични условия и неразпукването на шушулките. Corteva Agriscience предлага на пазара уникална продуктова линия MAXIMUS, която включва нискостъблени хибриди. Те се отличават с по-стабилен хабитус, устойчивост на полягане, образуване на много странични цветоноси и увеличен брой шушулки. Новото предложение при тази продуктова линия е PT279CL - с най-висок добивен потенциал, висока зимоустойчивост и много добра устойчивост на полягане.

Две са новите предложения при конвенционалните хибриди рапица - PT271 и PT275. Генетиката е с повишен добивен потенциал, много добра устойчивост на разпукване на шушулките и устойчивост на полягане.

При опазването на рапицата от плевели земеделските стопани могат да разчитат на Галера супер и Лонтрел. Инсектицидът Релдан е доказан в практиката срещу рапичен цветояд и хоботници. Новото решение от Corteva за третиране на семена от маслодайна рапица се казва Лумипоза. Продуктът защитава семената и поникналите растения от телени червеи, мухи, листна оса и бълхи. 

Автор: Галина Недкова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.