1. Начало
  2. Новини
  3. Селекция
  4. Топ сортове при пшеницата Деметра и Май 8462

Топ сортове при пшеницата Деметра и Май 8462

Семената се предлагат обеззаразени в разфасовки от 1 тон

За новата сеитбена кампания Агро Био Семена предлага два доказали се сорта пшеница. Семената се предлагат обеззаразени в разфасовки от 1 тон.  

Сорт Деметра е един от най-ранните отглеждани у нас. Характеризира се с устойчивост на полягане, студ и редица болести. Това е силна пшеница с отлични хлебопекарни качества. Използва се за подобрител при пшеници с ниско качество. Средно висока, безосилеста пшеница с много добра устойчивост на полягане. Сортът е устойчив на кафява ръжда, брашнеста мана и септория, толерантен към жълта ръжда. Високата продуктивност се дължи на силната братимост и големия брой семена в клас. При добри условия от Деметра могат да се ожънат между 700 и 800 кг от декар.

Сортът Май 8462 е средно ранен сорт, високодобивен, с много добри хлебопекарни качества. Има висока братимост и много добра озърненост на класа. В един клас има около 56 зърна. Зърното е средно едро, с абсолютна маса – около 41 грама. Устойчив на полягане и студ.

Толерантен е на кафява ръжда, брашнеста мана и септория. Това му позволява да запази здрава и свежа листна маса. Сорт May 8462 се отнася към групата на отлично балансираните пшеници, с висок добивен потенциал и повишена сила за качество на брашното. В страната от него са реализирани добиви от над 800 кг/дка.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.