1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Днес се очаква увеличение на облачността, което ще обхване цялата страна

Днес се очаква увеличение на облачността, което ще обхване цялата страна

Максималните температури ще са между 2° и 7°

Днес, започналото от северозапад увеличение на облачността ще продължи и бързо ще обхване страната. На отделни места в планинските райони на Западна България ще превали слаб сняг, а преди обяд на изолирани места в Северозападна България ще превали дъжд и при отрицателни приземни температури ще има условия за поледици. За кратко югозападен, вятърът бързо ще се ориентира отново от запад, до вечерта от северозапад и с него ще започне ново студено нахлуване. Максималните температури ще са между 2° и 7°. Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за месеца, още малко ще се понижи и вечерта ще започне да се повишава. Tова е прогнозата за времето на НИМХ.

Над планините ще е предимно облачно. В масивите от Западна България ще превали слаб сняг. Ще духа умерен и временно силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра - около минус 7°.

По Черноморието преди обяд ще бъде слънчево, но отново бързо ще се заоблачи. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър, който до вечерта отново ще се обърне от запад. Максималните температури ще са 5°-7°. Температурата на морската вода е 5-6°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

На 14.01.2019 слънцето ще изгрее в 07:55 часа и ще залезе в 17:15 часа. Продължителност на деня 09:20 часа.

На 14.01.2019 луната ще изгрее в 12:17 часа и ще залезе в 00:23 часа. Осветеност на диска в 0h UT %. Фаза на луната: първа четвърт.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.