1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. На Великден облачността ще е променлива

На Великден облачността ще е променлива

Минимални температури между 8° и 13°, максимални между 19° и 24°

На Великден облачността ще е променлива и над по-голямата част от страната ще е почти без валежи. По-значителна купесто-дъждовна облачност с превалявания от дъжд, придружени с гръмотевици ще има на места в югоизточните райони и планините. Вятърът ще е умерен, в Дунавската равнина и временно силен, след обяд ще отслабва. Минимални температури между 8° и 13°, максимални между 19° и 24°, по Черноморието 17°-21°.

Атмосферното налягане след преминаването на студения атмосферен фронт временно ще се повиши, но през деня ще е по-ниско от средното за април. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), съобщи за Агенция „Фокус“ дежурният синоптик Анна Дякова.


Над Черноморието ще има променлива облачност, значителна над южните райони, където ще превали. Ще духа слаб западен вятър. Максимални температури на въздуха: 16°-21°. Температурата на морската вода е 13°-14°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала Над планините ще има променлива облачност, значителна в следобедните часове, когато на места ще превали и прегърми. Ще духа умерен запад-северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 12°, на 2000 метра - около 5°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.