1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. НИМХ обяви жълт код за опасно време в цяла Северна България

НИМХ обяви жълт код за опасно време в цяла Северна България

Дневните температури ще останат по-ниски, между минус 3° и минус 1°

Жълт код за опасно време в цяла Северна България. В 11 области на страната синоптиците предупреждават за очаквани отрицателни температури, по-ниски от обичайните за сезона.

Предупреждението на отрицателни дневни температури е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград и Силистра.

Днес ще е почти тихо и до обяд на много места в низините и котловините ще има ниска облачност или мъгла. Трайни ще бъдат в Дунавската равнина и на места в Източна България, там дневните температури ще останат по-ниски, между минус 3° и минус 1°. В останалата част от страната, където ще е предимно слънчево с разкъсана висока облачност, максималните температури ще са между 1° и 6°. Атмосферното налягане ще остане по-високо от средното за месеца.

Над планините ще бъде предимно слънчево, с висока облачност. Ще духа до умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра - около минус 1°.

Почти през целия ден по Черноморието ще има ниска слоеста облачност, но ще остане без валежи. Ще е почти тихо. Привечер ще са появи слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са 2 - 4°, вълнението на морето ще е 1 - 2 бала. Температурата на морската вода е 7 -8°.

На 20.12.2018 слънцето ще изгрее в 07:53 часа и ще залезе в 16:55 часа. Продължителност на деня 09:02 часа.

На 20.12.2018 луната ще изгрее в 15:24 часа и ще залезе в 04:53 часа. Осветеност на диска в 0h UT 90 %. Фаза на луната: пълнолуние.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.