1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Облачно с валежи от сняг, значителни в Рило-Родопската област

Облачно с валежи от сняг, значителни в Рило-Родопската област

За 17 области в страната е обявен жълт код за сняг и поледици

Днес, 19 януари ще бъде облачно с валежи от сняг, значителни в Рило-Родопската област. В крайните югоизточни райони ще вали мокър сняг. Ще духа умерен, в Източна България и силен вятър от север-североизток и в Добруджа, Лудогорието и по планинските проходи ще има снежни виелици и ще се образуват преспи и навявания. Максималните температури ще са предимно между минус 5° и 0°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

За 17 области в страната е обявен жълт код за сняг и поледици. Предупреждението е в сила за областите Русе, Търговище, Разград, Силистра, Добрич, Шумен, Варна, Бургас, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Смолян, Благоевград, Пазарджик и Пловдив. Ще има значителни валежи от сняг, снежната покривка ще се увеличи с около 20 см, на места и повече. В 13 области в Източна и Южна България е обявен жълт код за силен вятър.

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг, по-значителни в Рило-Родопската област. Ще духа умерен до силен вятър от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра около минус 8°, на 2000 метра – около минус 9°.

Над Черномориeто ще бъде облачно. На много места ще превалява сняг, а в крайните южни райони - предимно дъжд. Жълт код за силно вълнение е обявен за цялото Черноморие. Вятърът ще духаот север със 12-17 м/с (6-7 бала по Бофорт) и пориви 18-20 м/с.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.