1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. С нахлуването на студен въздух температурите ще се понижават чувствително

С нахлуването на студен въздух температурите ще се понижават чувствително

Снимка:

Очакват се снежни виелици през почивните дни

Днес от северозапад облачността ще се увеличава, към обяд ще завали и дъжд, в планините - сняг. До вечерта валежите ще обхванат почти цялата страна. Преди обяд ще духа до умерен северозападен вятър, който в следобедните часове ще се ориентира от североизток, вечерта значително ще се усили и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температури ще са между 6° и 11°, за София 6°, но вечерта ще се понижават чувствително. Със застудяването привечер в североизточните райони, а през нощта в цялата страна дъждът ще премине в сняг, валежът ще се усили и до сутринта в повечето райони на страната ще се образува снежна покривка - 5-10 см. Ще има снежни виелици. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца. През деня ще се понижава и ще доближи средното за месеца, но вечерта отново ще започне да се повишава. Такава е прогнозата за времето на НИМХ.

Над планините облачността ще се увеличава. Ще започнат валежи от сняг, по-съществени в Предбалкана. Валежите ще продължат и през нощта и ще се образува нова снежна покривка 10-15 см, по планинските проходи и повече. Ще духа предимно умерен северозападен вятър, който привечер в по-ниските части ще се ориентира от североизток и ще се усили и ще има снежни виелици и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 2°, на 2000 метра – около минус 4°.

Над Черноморието облачността се увеличи и по-късно през деня ща започнат валежи от дъжд. Преди обяд вятърът ще е до умерен от северозапад, но по-късно ще се ориентира от североизток и значително ще се усили. Максималните температури ще са 9°-12°. Температурата на морската вода е около 7°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, но с усилването на вятъра вечерта и през нощта ще се повиши и ще достигне 3-4 бала.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.