1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Ще нахлува студен въздух и максималните температури ще бъдат между 3° и 8°

Ще нахлува студен въздух и максималните температури ще бъдат между 3° и 8°

Снимка:

На много места валежите временно ще са интензивни и значителни по количество

Днес облачността ще е значителна. В по-голямата част от страната ще вали дъжд, по високите полета на Западна България, в Предбалкана и на места в Североизточна България - сняг. На много места валежите временно ще са интензивни и значителни по количество, но по-късно през деня от северозапад ще започнат да отслабват и постепенно да спират. Ще духа умерен, в източната половина от страната - временно силен вятър от север-североизток. С него ще продължи да нахлува студен въздух. Максималните температури ще са между 3° и 8°. Очаквани количества на валежите - около 20 л/кв.м, в планините и повече. В планинските райони, където валежът ще е от сняг ще се образува снежна покривка - между 5 и 10 см. Атмосферното налягане ще се повишава и ще е малко по-високо от средното за месеца.

Такава е прогнозата за времето на НИМХ.

В планините ще е облачно, с валежи от сняг, на места значителни. Ще духа умерен, по билата до силен вятър от север-североизток. Главно по старопланинските проходи ще има условия за навявания. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 3°, на 2000 метра - около минус 3°.

По Черноморието ще е облачно и дъждовно, с по-значителни валежи по южното крайбрежие. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималните температури ще са 6°-9°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.