1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. В 6 области на Североизточна и Източна България е обявен оранжев код за сняг

В 6 области на Североизточна и Източна България е обявен оранжев код за сняг

Снимка:

Застудяването ще продължи

Днес в Северна България и високите полета ще продължи да вали сняг и да се образува снежна покривка. В сутрешните часове в североизточните райони все още ще вали дъжд ще се образуват поледици и обледяване на проводници. В по-голямата част от Южна България дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг. Ще духа умерен, в Източна България силен до бурен вятър от север-североизток и в Добруджа, Лудогорието и по планинските проходи ще има снежни виелици и ще се образуват навявания. Застудяването ще продължи и в по-голямата част от страната температурите ще са с обратен денонощен ход, към 14 часа: от минус 4 - минус 2° в Северна България и по високите полета до 2-4° в Южна България. През нощта снеговалежите ще продължат, но ще отслабват и постепенно ще спират. Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за ноември – от север бързо ще се повишава. Това е прогнозата за времето на НИМХ.

Над планините ще е облачно, ще вали сняг. По старопланинските проходи ще има снежни виелици и ще се образуват навявания. Ще духа силен вятър от изток-североизток. Ще застудява и на 1200 метра максималната температура ще е около минус 2°, на 2000 метра – около минус 5°.

По Черноморието ще духа силен и бурен северен вятър. Ще има валежи, като по северното крайбрежие дъждът ще премине в сняг. Температурите ще се понижават и към 14 часа ще бъдат от минус 2 – 0° по северното крайбрежие до 6-8° по южното. Температурата на морската вода е 10-13°. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.

За 6 области на Североизточна и Източна България е в сила оранжев код за сняг, поледици и бурен вятър. Предупреждението е за: Разград, Търговище, Шумен, Добрич, Варна и Бургас. За останалите области на страната е обявен жълт код. За 7 области на страната предупреждението е заради очаквани валежи от сняг: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Перник, София-град и Област София.

На 28.11.2018 слънцето ще изгрее в 07:34 часа и ще залезе в 16:55 часа. Продължителност на деня 09:21 часа.

На 28.11.2018 луната ще изгрее в 22:32 часа и ще залезе в 12:18 часа. Осветеност на диска в 0h UT 72 %. Фаза на луната: последна четвърт.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.