1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Времето над страната ще остане предимно облачно

Времето над страната ще остане предимно облачно

Максималните температури ще са в много широки граници – от минус 6-7° в Северозападна България до 7-8° в крайните югозападни райони

Времето над страната ще остане предимно облачно с по-значителни временни намаления на облачността над Югозападна България. Почти без валеж. Ще духа слаб, в Дунавската равнина временно умерен вятър от изток-североизток. Минимални температури в Северна България между минус 14° и минус 9°, в Южна и по Черноморието между минус 6 и минус 1°. Максималните температури отново ще са в много широки граници – от минус 6-7° в Северозападна България до 7-8° в крайните югозападни райони. В София 0°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Агенция "Фокус".

Над Черноморието облачността ще бъде значителна. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Температурите ще се повишат и максималните ще бъдат между 3 и 5°.

Над планините ще има разкъсана облачност. Ще духа до умерен юг-югоизточен вятър, който вечерта ще се усили. Максимална температура на 1200 метра около 4°, на 2000 метра минус 1-2°.

В неделя и понеделник времето ще бъде облачно, на места ще превалява слаб сняг, в югоизточните райони и по Черноморието – слаб дъжд. Ще има условия за поледици. Вятърът от изток-североизток отново ще се усили, по-чувствително в Дунавската равнина и по Черноморието. Минималните температури ще са предимно между минус 7° и минус 2°, по Черноморието и в крайните южни райони в неделя – между 1° и 4°. Максималните – между минус 2° и 3°, в Югозападна България, където в понеделник са възможни и разкъсвания на облачността и по Черноморието – и по-високи.

От вторник ще започне бавно подобрение на времето. Вятърът ще отслабне, а и облачността над югозападната половина от страната ще се разкъса. Значителна ще се задържи над Дунавската равнина и на места в Горнотракийската низина и там максималните температури ще остават малко под нулата.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.