1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Fendt 1000 Vario

Fendt 1000 Vario

Очаква се серията да излезе на пазара през есента на 2015 г.

Новият Fendt 1000 Vario е мощен трактор, произведен от компанията AGCO за световните пазари. Мощността на серията е 380-500 к.с. Привлекателни са със своята компактност и новата кабина х5S с напълно интегрирана електроника Fendt Variotronic. Новата серия Fendt 1000 Vario е оборудвана с най-модерни двигатели и скоростна кутия, при това всички модели отговарят на екологичните норми Tier 4 Final. Очаква се серията да излезе на пазара през есента на 2015 г.

Fendt 1000 Vario е мощен трактор, лесен за управление, подобно на всички останали машини от Fendt. Максималната височина на машините е 3,60 м, а теглото – 14 тона. Благодарение на тези параметри, тракторът е по-лек и маневрен което го прави по-универсален, отколкото обичайните представители на мощностния клас от 500 к.с.
Fendt 1000 Vario има много щирок спектър на приложение. И въпреки, че е предназначен за тежката работа на полето, той спокойно може да се движи по пътищата със скорост от 60 км/час.

Благодарение на новите големи гуми (диаметърът на задните гуми е до 2, 35 м) и гъвкавото поставяне на баласта, тази свръхмощна машина има оптималeн натиск върху почвата. Използването на интегрираната система за регулиране на налягането в гумите VarioGrip позволява значително да се повиши теглителната мощност.
Новият трактор може да се закупи и без задна навесна система, само в качеството си на теглеща машина или с реверсивна кабина.
Новата кабина x5S предлага още по-висок комфорт за оператора. Седалката на тракториста може да се накланя заедно с колоната на волана.

fendt1000vario_keyvisual1_500

Поради размерите на трактора Fendt 1000 Vario предното и страничното остъкление са увеличени с допълнителни 80 мм, което подобрява линията на видимост и създава изумително усещане за пространство.
За точна видимост в предната част на кабината са поставени кръстосващи се фарове на работното осветление, което предотвратява образуването на сенки.
В салона е поставена и мощна система, която създава прекрасен климат без въздушни течения. Предвидено е затопляне на предното стъкло. Чистачката на предното стъкло има ъгъл на почистване до 300 градуса, което осигурява свободна видимост в областта на колелата при всякакви атмосферни условия.

В емблемата на предния капак на трактора е вградена камера за по-добра видимост на пространството около предното навесно оборудване.
Като опция може да се поръча кожена седалка с нагряване и климатична система.
Серията Fendt 1000 Vario ще включва четири модела - Fendt 1038 Vario с мощност 380 к.с., Fendt 1042 Vario с мощност 420 к.с., Fendt 1046 Vario – 460 к.с.и Fendt 1000 Vario с максимална мощност от 500 к.с.

Тракторът е оборудван с компактен шестцилиндорв двигател MAN с работен обем 12, 4 литра. Този мощен и безшумен двигател вече се е доказал отлично в практиката. Високият въртящ момент, който вече се отнася към долния диапазон на оборотите, осигурява отлична динамика на движението. Системата за впръскване на горивото под високо налягане CommonRail осигурява превъзходно разпръскване и изгаряне, което намалява разхода на гориво.

Безстепенната скоростна кутия Vario е преобразувана в модулна скоростна кутия на задния мост за развиването на мощност до 500 к.с. Този модул обединява хидростатична и механична система за разпределяне на мощността, отличава се с висока икономичност, максимална ефективност, надеждност и дълъг живот.
Задният силоотводен вал осигурява превъзходен коефициент на полезно действие за сметка на директното задвижване от двигателя. Системата за управление на трактора TMS с автоматика за пределното натоварване 2.0 автоматично регулира скоростта и броя на оборотите на двигателя в зависимост от натоварването. В резултат бързо се постига и поддържа постоянна задна скорост, възможно е бързо движение на трактора, дори при високо натоварване, а при необходимост има функция за моментално ускоряване чрез включването на по-ниска предавка (режим kickdown).

fendt1000vario_schloss2_500

Fendt 1000 Vario може да се поръча във версия с максимална скорост 40, 50 и 60 км/час. Обширната концепция на ходовата част и надеждността (система за регулиране на налягането в гумите VarioGrip, контролът на устойчивостта на ходовата част Fendt Stability Control, независимото окачване, двуконтурната спирачна система, системата за кормилно управление Reaction, вспомагателните системи за забавяне на движението и стоп-сигналите) осигуряват висока безопасност при движение, както на пътя, така и на полето.

Новите модели на Fendt 1000 Vario имат свръхмощна хидравлична система с два високоефективни хидравлични кръга. Две независими помпи при необходимост осигуряват различно ниво на разхода и налягането в двата кръга. Благодарение на устройството за контрол на замърсяването на филтъра, инженерите на Fendt са успели да доведат интервалът за замяна на хидравличното масло до 2000 работни часа или 24 месеца. Това на свои ред намалява разходите за техническо обслужване.

Вносител на Fendt за България е фирма  Златекс.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.