1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Култиваторите Carrier с големи дискове

Култиваторите Carrier с големи дискове

Машините се предлагат с работна ширина 9,25 и 12,25 м

Новият член на семейството дискови култиватори Carrier е създаден в отговор на нуждите на клиентите от районите, ангажирани с производство на царевица. По-големите дискове проникват по-лесно между останалите след жътвата царевични стръкове. Подходящи са за работа върху терени, покрити с големи количества растителни остатъци, както и при операции, свързани с използването на големи количества тор. 

Позицията на всеки един диск може да бъде индивидуално регулирана с оглед постигане на оптимален и съобразен с характеристиките на конкретното задание наклон. По този начин култиваторите Carrier XL запазват прецизността и мултифункционалния си характер както при плитка почвообработка, така и при работа на дълбочина 15 см. Моделите от серията XL са подходящи за обработката на стърнища и вторична почвообработка.

Дисковете са подредени в Х-образна форма, която неутрализира страничните сили и гарантира праволинейното движение на машината. Подобни технически характеристики са особено благоприятни при работа по наклонени терени и при употреба на навигационни системи RTK, с чиято помощ не се допуска повторна обработка на едни и същи участъци, като се икономисват средства.

Друга нова придобивка на дисковите култиватори Carrier са заострените ръбове на дисковете. С тяхна помощ растителните остатъци се разрязват лесно, като дори след дълга употреба дисковете запазват своята форма.

Както при останалите дискови култиватори Carrier, така и при новите модели дисковете притежават конусовидна форма. По такъв начин се гарантира ефективно запазване на работния ъгъл, независимо от износването и работната дълбочина плюс задоволително раздробяване на почвата.

Новите дискови култиватори се предлагат с агресивни стоманени почвоуплътнители от Väderstad, осигуряващи надеждно уплътняване на почвата на максимална дълбочина и стабилно подравняване.

Работната им дълбочина се променя безпроблемно с цел оптимизиране на експлоатацията, в зависимост от условията. Новите дискови култиватори Carrier са снабдени с няколко устройства за подаване на масло, като с оглед максимално удължаване на сервизни живот всички части, влизащи в съприкосновени с почвата, притежават подвижно окачване.

Моделите Carrier XL обогатяват продуктовата гама от култиватори за работа с окопни култури и допълват наличните фамилии култиватори Tempo, NZA и TopDown. В търговската мрежа дисковите култиватори Carrier XL се предагат с работна ширина 9,25 и 12,25 м.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.