1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. McCormick представя пълна гама високотехнологични трактори на Agritechnica 2017

McCormick представя пълна гама високотехнологични трактори на Agritechnica 2017

Мощ, технологии и иновации

McCormick представя пълна гама високотехнологични трактори - от най-мощната серия Х8, до изцяло обновените модели в средния и по-нисък мощностен диапазон.

McCormick X8

Фокусът е върху изключителното изпълнение с последни технологични новости и агресивен дизайн на трите модела в серията, оборудвани с 6-цилиндрови двигатели Betapower T4f с мощност съответно 264 к.с., 286 к.с. и 310 к.с. и 4-диапазонни безстепенни варио трансмисии VT Drive. Пътната скорост е 40 км/ч при 1300 об./мин. и 50 км/ч при 1600 об./мин. на двигателя. Високото ниво на технологиите при McCormick X8 е подчертано от сертифицираната система ISOBUS, част от стандартното оборудване, която управлява работата на съвместимите приспособления благодарение на специално меню в 12-инчовия сензорен монитор (DSM). Системите EazySteer и Precision Steering Management са на разположение на фермерите, прилагащи прецизно земеделие. Хидравличната система е тип „затворен център“ с 157 л/мин дебит на помпата с опция за помпа с по-голям дебит от 216 л/мин и може да захранва до 11 електрохидравлично управляеми разпределители (6 задни) с 140 л/мин дебит. Задният навес с електронен контрол е с 12 000 кг товароподемност, а предният навес е в стандартното оборудване и е с 5 000 кг капацитет, възможно е като опция да се добави преден ВОМ. Задният ВОМ с електрохидравлично управление и скорости 540Е/1000Е/1000 е част от стандартното оборудване. Предният мост е с електронно управляема паралелограмна система на окачване и дискови спирачки в маслена баня за максимална сигурност и комфорт на водача.

Четириколонната кабина осигурява отлична видимост и е особено важна характеристика на Х8. Оборудвана е с автоматичен климатик, полуактивна система на окачване, пневматична седалка, сгъваема допълнителна седалка, регулируем мултифункционален подлакътник, радио с Bluetooth и хладилник с големи размери.

McCormick X7.6

McCormick X7.6 е с новия 6-цилиндров двигател Betapower Fuel Efficiency T4F и стандартна колесна база 2820 мм. В серията влизат пет модела с мощност от 150 до 226 к.с. с педал за спиране на двигателя, който подобрява работата на спирачките чрез въздействие върху изходящите газове.

Моделите в серията могат да са или с варио трансмисията VT Drive (до 195 к.с.) или с новата P6-Drive (Powershift трансмисия при моделите до 226 к.с.). Тракторите Х7.6 са стандартно окомплектовани с трансмисията P6-Drive е с 5 роботизирани диапазона и 6 Powershift скоростни предавки, управлявани от специален електронен контролер. След избора от оператора на определена скорост на двигателя системата Smart APS (Smart Autopowershift) позволява на трансмисията P6-Drive автоматично да включи най-подходящия диапазон и скоростна предавка. Друга новост е системата Stop&Action, която интегрира изключването на съединителя в спирачния педал, позволяваща на трансмисията да осигури по-гладко движение, сравнимо с това при VT-Drive трансмисията.

Дебитът на хидравличната помпа е увеличен до 160 л/мин, задният навес е с капацитет 9300 кг, а хидроразпределителите са до 7 броя. Моделите в серията могат да бъдат във вариант Premium с по-висока спецификация или Efficient варианти, които са със същите трансмисии и двигатели, но с по-икономично опционално оборудване. Софтуерът на системата DSM е обновен с нови функции – камера за виждане назад за повече видимост към прикачения инвентар зад трактора, повече информация при транспортен режим, подобрени функции за управление при работа в браздата и допълнителна информация от бордния компютър на трактора.

Нова полуактивна система на окачване на кабината с електронен контролер, който регулира твърдостта на амортисьорите според променливите условия на терена е на разположение за повишен комфорт и по-високо качество на живот и работни условия на оператора в трактора.

McCormick X7.4

Тракторите от серията McCormick X7.4 с 4-цилиндрови двигатели във вариант T4Final правят световната си премиера в Хановер. Те са с мощности 147, 160 и 176 к.с. и отговарят на Европейските стандарти (167/2013). Новост е структурният двигател, който определя по-тясната колесна база от 2600 мм и улеснява управлението на трактора. Трансмисиите могат да бъдат и от двата вида: VT-Drive безстепенна варио или P6-Drive версия с 6 скоростни предавки Powershift и 5 роботизирано превключващи се диапазона. Предложението се допълва от ходонамалител (creeper) с 54 предавки под товар. Смяната на скоростите е електронизирана и става от мултифункционалния подлакътник, като има функция Auto Powershift във всички диапазони. Задният вал за отвеждане на мощността е 4-скоростен 540/540Е/1000/1000Е с електрохидравлично управление, включено в стандартното оборудване. Електронното управление осигурява постепенно стартиране на прикачения инвентар, по-лесна работа и запазване на трактора и инвентара. Подобреният хидравличен дебит от 160 л/мин. (опция) позволява използването на няколко приспособления с хидро-захранване едновременно.

И тук кабината може да бъде оборудвана с опционалната система за полуактивно окачване за още по-голям комфорт при работа.

McCormick X6.4

McCormick X6.4 включва три модела в серията съответно с 121, 133 и 140 к.с. двигатели с 4-цилиндровите 4500-кубикови двигатели Betapower, отговарящи на Т4Final със Селективна каталитична редукция и система за последваща обработка на изходните газове. При трансмисиите има избор между VT-Drive 3-диапазонна безстепенна варио трансмисия, произведена от Argo Tractors, и Powershift трансмисия с 3-скоростни предавки под товар (48 + 16 с Ходонамалител).

Серията Х6.4 е с автоматичен 4-скоростен електрохидравличен ВОМ, 5400 кг капацитет на задния навес и хидравлична система „затворен кръг“ със 110 л/мин дебит като опция.

Удобството по време на работа в полето и при транспорт е осигурено от предния мост с независимо окачване и механичната система за окачване на кабината, които са опции. Кабината отговаря на най-високите стандарти по отношение на ергономия, тиха среда и видимост във всички посоки и съответства на високото технологично ниво на тракторите от големите мощностни диапазони. Мултифункционален подлакътник и 12-инчов сензорен монитор предоставят пълен контрол на функциите на VT – Drive трансмисията.

Теглото на McCormick X6.4 e 5200 кг с 8500 кг максимално допустима маса и колесна база 2,54 м. Оборудван с 34 и 38-инчови гуми, това е идеален универсален трактор за разнообразни операции, особено в съчетание с преден навес и челен товарач.

Новият McCormick X6.55

Новият McCormick X6.55 е с 3,6-литров двигател Deutz T4Final и наследява предходния модел McCormick X5. Максималната мощност е 126 к.с., трансмисията е с хидравличен реверс: 12+12 или 36+12. Задният навес е с капацитет 6000 кг, а хидравличната система е отворен център с дебит 66 л/мин. Тази серия напълно отговаря на Европейските изисквания (Регламент 167/2013, т.нар. Mother Regulation) и включва и моделите X6.45 с 119 к.с. и Х6.35 с 110 к.с. мощност. Максималният размер на задните гуми е увеличен от 34 на 38 инча. Механично двуточково окачване за кабината и подготовка за иновативния ISOBUS и система за сателитно управление допълват опциите.

Новият McCormick X5

Новият McCormick X5 T4i е в сегмента трактори „Medium Utility” и с типово одобрение за специализиран трактор. Новата серия Х5 е с 3,6-литров двигател Deutz с катализатор за оксидация на дизела без Селективна каталитична редукция. Х5 е базиран на успешния модел McCormick X50M и се предлага в три мощности: 99, 107 и 113 к.с. Гамата е с трансмисия 12+12 скорости с опция за Hi-Lo и ходонамалител, механичен или хидравличен реверс и мощна хидравлична помпа с дебит 60 л/мин. Задният навес е с 4500 кг капацитет и може да се управлява чрез система Ergonomic Lift. Оборудван със задни 38-инчови гуми, с компактните си размери и колесна база от 2,36 м, с тегло 3800 кг и възможност за оборудване с челен товарач този трактор е идеалното решение за типичните операции във всякакъв вид стопанство и животновъдна ферма.

McCormick X4

McCormick X4 е солиден, функционален и компактен трактор, идеален за работа с косачки, прибиране и обработка на сено и зелена маса. Двигателите са Deutz T4F, трансмисията е механична с 4 скоростни предавки и 3 диапазона и опция за ходонамалител 300 м/ч. Електрохидравличният реверс в допълнение към опцията Underdrive увеличава скоростите до 32+32. McCormick X4 е оборудван с електрохидравлично управляемо 4х4 задвижване, 2-скоростен синхронизиран и независим ВОМ, хидравлична система отворен център с дебит 49 л/мин за до 3 задни разпределителя и 2 предни /управляеми чрез джойстика/. Задният навес е с максимален капацитет 3400 кг. Ergonomic Lift система е налична за контрол на навеса за ускоряване и улесняване на операциите при работа с инвентара. Кабината предлага пълен комфорт благодарение на равния под и ергономично разположените контролни уреди.

Гамата Х4 напълно отговаря на стандартите на Регламент 167/2013 за електрохидравличен ВОМ, спирачна система с допълнителен диск, нова хидравлична спирачна система за ремарке.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.