1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Мегатрон откри търговско-сервизен комплекс в Българово

Мегатрон откри търговско-сервизен комплекс в Българово

"Близо до вас" - мотото на компанията отново събра фермери от района

Комплексът е изграден върху парцел от 15 000 кв. м. и включва 2000 кв. м. разгъната застроена площ с шоурум, офиси, конферентна зала, голям склад за части и сервиз, построен по най-високите световни технологични стандарти. Инвестирани са над 2,5 млн. евро.

„Основното направление на фокус за компанията ни са системите за интелигентно земеделие, мониторинг на машините, контрол и превенция на проблеми, високотехнологични решения за анализ на полето и коригиращи програми. Предлагаме телематика и комуникация от дилърските центрове с предписания за фермерите, за да реагираме проактивно, с една цел - ефективност на машините, високи резултати за фермерите и оптимизация на разходите. Ние сме пионери и нашите клиенти вярват в това бъдеще", сподели Ифтах Шахам - Изпълнителен директор на „Мегатрон" ЕАД.

"Това не е последната база, която правим, тя и 11 поред, но не и последна", заяви Стефан Христов, генерален директор "Земеделска, голф и градинска техника", Мегатрон ЕАД. По думите му мястото не е случайно, защото потенциалът на района е голям. В близост е Пристанище Бургас, мястото е стратегическо, в района има много добри и иновативни фермери.

Мегатрон е лидер в продажбата, поддръжката и сервизното обслужване на земеделска, строителна, горска, голф и градинска техника. Фирмата е официален представител в България и обслужва собствениците на машини от световни производители, като John Deere, KUHN, Doosan Infracore Construction Equipment, Bobcat. Компанията има 21-годишна история, разполага с 11 представителства и над 220 служители в цялата страна.

Погледът на експертите в Мегатрон е насочен към усъвършенстването и утвърждаването на следпродажбеното обслужване. Новата база в Българово определено ще подобри услугата и изключително много ще съкрати времето за реакция в най-напрегнатите за фермерите часове по време на кампания. Преди комплексът да заработи Мегатрон оперираше в района с мобилни екипи. За построяването на базата са били необходими 6 месеца, а за изграждането на добър екип са нужни години. Генералният директор представи пред всички стопани тимът на Мегатрон, който във всеки един момент ще бъде на разположение на фермерите в Бургаско.

Силвия Андрес, териториален мениджър на John Deere за България, Румъния и Словения коментира, че партньорството с Мегатрон е на много високо ниво и дори в условия на тежки земеделски периоди работят много добре.

По време на откриването акцент беше поставен и върху системата FarmSight  - платформа за прецизно земеделие. При нея специалистите на компанията мога да виждат и контролират как работят машините от разстояние, могат да коригират обработките за още по-добри резултати.

"Бъдещето е на интелигентното земеделие", допълни Стефан Христов. Той прогнозира, че продажбите на комбайни и трактори ще запазят нивата си, както през 2018 г., като все пак не е изключено да има и леко покачване. Със задоволство той отбеляза и благоприятният ефект на дъждовете по българските полета през последните дни, благодарение, на които есенните посеви бяха спасени и продължават да се развиват, както и нормалното поникване на слънчогледа и царевицата.

От Мегатрон заявиха, че са в готовност да разширяват, както сервизния комплекс, така и човешкия капацитет в Бургаско при необходимост и в напрегнати кампании. Подобно на това следващият проект на Мегатрон е базата в Плевенско да бъде увеличена 2 пъти. В цялата страна фирмата разполага със 130 сервизни автомобила.

Водосвет за здраве беше отслужен  преди официалното откриване, а събитието уважиха кметът на гр. Българово и зам.-кметът на Бургас. Музикално-забавна програма и коктейл направиха така, че около 200-те земеделски производители да се забавляват и са обменят полезни съвети по време на събитието.

Автор: Мирела Спасова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.