1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Намаляват продажбите на трактори произведени в Италия

Намаляват продажбите на трактори произведени в Италия

Отчита се спад на италианския износ през 2018 година

Причината - по-малък износ, което пък свива производството. За сметка на това има пазари, като българския и американския, на които продажбите на италиански трактори през миналата година са се повишили.

По-малкото чуждестранно търсене на трактори, произведени в Италия, води до спад на италианския износ през 2018 г. с 9,9% или 1,235 милиарда евро в сравнение с предходната година.

Спадът на износа пряко засяга италианското производство, поради по-малкото поръчки, то е намаляло с 5.3% или 1.83 млрд. евро.

От италианското производство на трактори миноритарен дял се продава в самата Италия. Пазарът е усвоил 18,442 трактора през 2018 г., с намаление от 18,8% в сравнение с предходната година.

За тревожната тенденция съобщи Алесандро Малаволти, президент на Федерацията на италианските производители на селскостопански машини. Той отбеляза, че производството в Италия обаче расте при други типове машини, включително резервни части на трактори. Оборотът е в размер на 7,9 милиарда евро, към който трябва да добавим и сумата за компоненти, машини за градинарство, като общата стойност на италианското производство възлиза на около 11,4 милиарда евро.

Въпреки спада, обемът на износа остава на добри нива в някои страни. Например на американския пазар продажбите на трактори, произведени в Италия, нарастват до 11,4 %. Износът също е активен в Испания, докато България е страната, която отчита най-значително увеличение на продажбите на италиански трактори (+ 27%, за около 39 млн. евро).

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.