1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Нови модели в гамата телескопични товарачи на JCB

Нови модели в гамата телескопични товарачи на JCB

ОПТИКОМ ООД e официалният дистрибутор на машините в България

JCB, производител №1 в света на телескопични товарачи, обогати гамата си с три нови модела, които бяха показани на Агритехника 2013.

JCB представи новия 525-60 Agri с максимална товароподемност 2,5 тона и максимална височина на повдигане 6 м, с което се нарежда в сегмента компактни товарачи, заедно с най-малкия Loadall, новия 516-40 Agri. Новост е и 6-тонният товарач с височина на повдигане 8,1 метра – 560-80 Agri, който надгражда шампиона по товарене JCB 550-80 Agri с още по-голяма товароподемност.

Най-новата версия на 527-58 Agri вече ще се задвижва от високотехнологичния двигател на JCB Ecomax T4, докато вариантите Agri на останалите телескопични товарачи получават редица подобрения, които ги правят още по-високопроизводителни.

Директорът на JCB Agriculture Ричард Фокс-Марс заяви: „JCB има пълна гама телескопични товарачи, които покриват целия спектър от изисквания на съвременното селско стопанство. Освен представените 3 изцяло нови модела, ние подобрихме останалите си продукти, като ги направихме още по-производителни и ефективни. От най-малкия 516-40 до най-големия 560-80 имаме пълна гама за нуждите на всеки фермер и земеделски производител.”

JCB Loadall 525-60 Agri

Този напълно нов компактен телескопичен товарач с нов дизайн е със странично разположен двигател и по-ниско захващане на стрелата за подобрена видимост назад. 525-60 заменя досегашните модели 524-50 и 527-55, които бяха със задно разположен двигател. С височина само 1,95 м до най-високата точка на просторната си кабина и широк само 1,8 м, този нов модел ще може да влиза и в най-малките сгради и ще работи еднакво лесно и в традиционни, и в съвременни ферми. Неговата къса база осигурява забележителна маневреност и пъргавина на управлението на четирите колела. Двустепенната хидростатична трансмисия осигурява лесно управление в скоростен диапазон от 0 до 30 км/ч. Опцията Varispeed дава възможност да се включи на скорост за движение напред независимо от оборотите на двигателя, което е идеално решение при работа с хидравлично-задвижвани приспособления, като ротационна четка или кофа за фураж със шнек. Най-нови технологии се виждат и при 2,5-литровия JCB Diesel by Kohler – компактен 4-цилиндров двигател с мощност 75 к.с. Двигателят отговаря на стандарта за вредни емисии Т4, който е постигнат без филтър за твърди частици или SCR система и обещава още по-ниска консумация на гориво, не само в сравнение с предшестващите го модели на JCB, но и с аналогичните модели на конкурентните производители. Просторната кабина на новия 525-60 Agri със сигурност ще се хареса на животновъдите с малки до средни ферми от секторите птицевъдство, свиневъдство, млекопроизводство, говедовъдство, овцевъдство. Особено внимание са обърнали инженерите на JCB на видимостта назад – основата на стрелата е ниско разположена, така че видимостта е отлична и то без да се намалява пространството за оператора в кабината. Други характеристики, при които е заимствана технология от по-големите товарачи, са: хидравличната система с бутално-аксиална помпа с дебит 90 л/мин и възможност за разделяне на дебита, така че две функции да се изпълняват едновременно; джойстик с пропорционално управление; автоматично подравняване на колелата при превключване между режимите на управление.

Двойната стрела, с голяма издръжливост и безпроблемно обслужване, е с опция Smooth Ride System на окачването и постига бързи интервали за товаро-разтоварни дейности благодарение на иновативната хидравлична система – налице са всички високи изисквания за машина от този клас.

JCB Loadall 516-40 Agri

     516-40_2_415

 


С уникалната си рама с усилена несиметрична греда и хидростатична трансмисия, новият Loadall 516-40 Agri развива успешната формула на предшественика си 515-40 Agri като телескопичен товарач с размерите и подвижността на мини товарач (skid-steer). Новият модел има значителни подобрения: в хидростатичното задвижване и допълнителни хидравлични изводи, заедно с допълнителен капацитет на повдигане. Задвижван от 2,2-литров JCB Diesel Kohler двигател с 51 к.с., новият товарач ще вдига 1,6 тона на 4 метра, а размерите му са само 1,56 м ширина и 1,8 м височина. Благодарение на постоянното задвижване и управление на четирите колела радиусът на завой е само 2,8 метра. Усъвършенстваната трансмисия не само предоставя увеличена бутаща сила, но и по-висока скорост при ниския и при високия диапазон; ниският диапазон е вече по-удобен за придвижване от една на друга операция в двора на стопанството, докато високият е за по-високи скорости при придвижване на по-дълги разстояния. Нова опция за регулиране постоянния поток на хидравликата осигурява дебит на хидравлично масло за задвижване на ротационни четки, фуражоподаваща кофа или дозатори за смяна на постелята, а опцията Varispeed регулира работата на трансмисията за бавна работна скорост независимо от оборотите на двигателя. Операторите ще харесат преминаването към хидравлично заключващ механизъм за прикачване на приспособленията, съвместим с устройствата за закрепване при Loadall Compact (компактните телескопични товарачи) или Skid Steer (мини товарачите), както и управлението на стрелата и допълнителни функции от джойстика, което правят 516-40 Agri лесен и удобен за управление.

Целия материал четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.