1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Новият Schäffer 9640 T

Новият Schäffer 9640 T

Следващото поколение телескопични колесни товарачи

Моделът 9640 T бележи началото на ново поколение телескопични товарачи Schäffer. Наследникът на изключително успешния 9630 T е с обновен дизайн и отговаря на всички изисквания за емисии стандарт Tier IV Final/Stage IV. Със скорост на движение до 40 км/ч, заедно с SDCT автоматична трансмисия (Schäffer Dual Clutch Transmission = Schäffer Трансмисия с Двоен Съединител) и ЕКО Режим, машината предлага опции, които до сега бяха немислими. С новата SCV-Plus кабина, товарачът поставя високи стандарти по отношение на удобството и ергономичността по време на управление.

9640 T представя ново поколение машини от Schäffer. Мощният 100 kW/ 136 к.с. Deutz двигател и новата концепция на задвижване осигуряват мощност и гъвкавост. Това се подчертава от новия динамичен дизайн на телскопичния колесен товарач. Съответствието със стандарта за ниво на отработените газове Tier IV Final/Stage IV се постига без филтър за твърди частици, който изисква постоянна подръжка – голяма ползва от гледна точка на оперативните разходи.

С работно тегло между 8 400 кг и 9 700 кг, височина на повдигане от 5.40 м и сила на повдигане от 4 200 кг, новият телескопичен колесен товарач предлага идеални условия за пълно натоварване на машината в големи земеделски компании или в биогаз централи. Работна хидравлична система с Load-sensing с дебит 145 л/мин е стандартно оборудване, както и 24-инчовите гуми и хидравличният вентилатор. Kато опция може да бъде избрано и реверсно задвижване на хидравличния вентилатор с натискането на един-единствен бутон. Вентилаторът се самопочиства, когато машината работи – това е особено полезно, не само при запрашени условия на работа.

Във версията със скорост 40 км/ч, моделът 9640 T е оборудван с  SDCT автоматична трансмисия. Абревиатурата “SDCT“ означава “Schäffer Трансмисия с Двоен Съединител”: Това е предавателна кутия с двоен съединител, патентована от Schäffer, която комбинира предимствата на Powershift трансмисията с тези на хидростатичното автоматично задвижване. Задвижването се управлява по електронен път, което гарантирата висока ефективност на работа на самата машина.

9640 T е особено ефективен в EКO режим, който също е наличен при версията със скорост на движение 40 км/ч. При транспорт, оборотите на двигателя се намалят автоматично от 2 300 об/мин на 1 800 об/мин, като скоростта на движение не се променя. Това позволява икономия на гориво с приблизирелно 10%. Освен намаляването на оперативните разходи, по-ниското ниво на шум и екологосъобразната работа са допълнителни предимства на EКO режима. Когато има изискване за повишена производителност, електрониката автоматично връща оборотите на двигателя към пълна скорост на въртене. В зависимост от конфигурацията, машината може да бъде използвана и като трактор с допустим капацитет на теглене до 16 тона.

Друг отличителен белег на товарача е новата SCV-Plus кабина. SCV означава “Тишина, Комфорт, Видимост”. С „Plus“ версията, кабината е подобрена още повече. Дори и на пръв поглед, пригледното табло и ергономичните работни елементи дават цялостно впечатление за най-високо качество. Джойстикът е още по-удобен за държане, а допълнителните функции позволяват още по-лесна и по-бърза работа. Обширната стъклена зона предлага на оператора най-добрата цялостна видимост. Ключът за запалване, заедно с управлението на отоплителната система и опционалната климатична система, се намират в конзолата точно до джойстика. Новата концепция за въздушен поток и подвижните странични панели осигуряват перфектно подаване на свеж въздух. С новата SCV-Plus кабина водачът има напълно ново усещане за ергономичност и комфорт.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.